+ vallás

Mindenki látni akarja a teljesen konzerválódott apáca holttestét

apáca

Ezrek zarándokolnak egy Missouri állambeli kivárosba, ahol teljesen konzerválódva találták meg egy exhumált apáca holttestét.

Ezrek zarándokolnak napok óta egy Missouri állambeli kivárosba, ahol teljesen konzerválódva találták meg egy közelmúltban exhumált apáca holttestét – írta a helyi sajtó kedden.

A beszámolók szerint Gower településre turisták ezrei érkeznek az Egyesült Államok távoli részeiből is – sokan csodát látva az esetben -, hogy lássák és megérintsék a 4 évvel ezelőtt eltemetett Wilhelmina Lancaster nővér holttestét. A maradványok a koporsóban szinte változatlanul őrződtek meg, ahogy a ruha és lepel is, amelyben elbúcsúztatták.

A 95 éves korában, 2019-ben meghalt Wilhelmina nővért hagyományos koporsóban temették el, és április végén ünnepélyes keretek között exhumálták azzal a szándékkal, hogy a nagy tisztelettel övezett apácának a helyi kolostor templomának új oltára közelében adjanak végső nyughelyet.

A katolikus rendház közleménye szerint apácájuk holttestét a látogatók számára továbbra is láthatóvá teszik, de üveggel fedik el, hogy megvédjék a sérülésektől, ugyanakkor azt lehetővé teszik a zarándokoknak, hogy a nővér sírjából egy marék földet magukkal vigyenek.

A Kansas City-St. Joseph egyházmegye közleménye szerint a nővér földi maradványainak állapotával kapcsolatban lényeges kérdések merülnek fel. Az egyházmegye ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a szentté nyilvánítási eljárásnak pontosan meghatározott menete van, és ebben az esetben elindítására még nem érkezett kérelem.

A közlemény megjegyezte: a további vizsgálatok érdekében is szükséges a holttest állapotának megóvása, valamint a holttest romolhatatlansága megfigyelt jelenség, de nagyon ritka.

Korábbi egyházi esetekben a holttest bebalzsamozás nélküli konzerválódásában egyesek a szentség jelét látták.

Wilhelmina Lancaster nővér a Gower városában működő „Mária, az Apostolok királynőjének Bencései” (Benedicties of Mary, Queen of Apostles) néven működő rendház alapítója volt.

Gower Kansas City-től északra fekszik, mintegy 1800 lakosú kisváros, amelynek komoly feladatot jelent a hirtelen megjelent látogatók ezreinek fogadása, amelynek kezelésében a rendőrség mellett a város lakosságából jelentkező önkéntesek is részt vesznek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top