+ Sztori

Lecsapoltatott egy víztározót, hogy megtalálja a mobiltelefonját

Keresés a weben

Az indiai hatóságok 53 ezer rúpia (223 ezer forint) megfizetésére köteleztek egy élelmiszerellenőrt, aki hatósági engedély nélkül több millió liter vizet szivattyúztatott ki egy víztározóból a közép-indiai Cshattíszgarh államban, hogy megtalálja elveszett mobiltelefonját – írta szerdán a BBC hírportálja.

A Radzses Visvasz nevű férfi azt állította, hogy a szelfizés közben vízbe ejtett mintegy 100 ezer rúpiát (420 ezer forintot) érő Samsung telefonja bizalmas kormányzati adatokat tartalmazott, ezért vissza kellett szereznie.

Visvasz a médiának azt mondta, hogy miután a telefon megkeresésével megbízott helyi búvárok nem találták meg az eszközt, szóbeli engedélyt kapott egy tisztviselőtől arra, hogy “némi vizet engedjen le egy közeli csatornába”. Hozzátette, a tisztviselő szerint “valójában a gazdáknak kedvezett, akiknek így több víz jutott”.

A férfi szivattyút bérelt, amelynek több napig tartó működtetésével az állami vízügyi minisztérium szerint mintegy 4,1 millió liter vizet pazarolt el “személyes érdekből”. A telefon, mire megtalálták, annyira átázott, hogy használhatatlanná vált.

Az eset felháborodást váltott ki Indiában, amelynek számos régiójában – különösen a nyári hónapokban – súlyos vízhiánnyal küzdenek az emberek. Az öntözési minisztérium szerint a férfi visszaélt hivatali tisztségével, ezért megtéríttette vele az elpazarolt víz árát és 10 ezer rúpia bírsággal is sújtotta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top