+ Életmód

Csendes megemlékezés Suhajda Szilárd tiszteletére

Suhajda Szilárd

Szombaton jelentették be, hogy a Mount Everesten eltűnt hegymászó, Suhajda Szilárd keresését befejezte a mentőcsapat.

Emlékezõk Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án. A magyar hegymászót nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentõcsapat, ezért befejezték a keresést. MTI/Lehoczky Péter

Szombaton jelentették be, hogy a Mount Everesten eltűnt hegymászó, Suhajda Szilárd keresését befejezte a mentőcsapat.

A legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. Órákon át kutattak a Hillary-lépcső bővebb területén, ahol a hegymászót utoljára életben látták. A serpák 8750 méter és a 8848 méteres csúcs között többször fel-alá másztak és keresték Szilárd nyomát, mindhiába. Az eltelt időt, időjárási és terepviszonyokat figyelembe véve semmilyen további esélye nincs annak, hogy a hegymászót életben találják, ezért a földi keresést befejezték.

Suhajda Szilárd emlékére tartanak csendes megemlékezést ma este, amit a Facebookon jelentettek be, és amit az alábbiakban olvashatsz:

Kedves Barátaink, Sporttársak!

Kedves Ismerősök! Kedves ismeretlen Ismerősök!

Tudjuk, hogy sokan szeretnétek megemlékezni Szilárdról.

Május 30-án (kedden) 19:00 órától 22:00 óráig csendes főhajtást tartunk Szilárd tiszteletére a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászó emlékhelynél. A fenti időtartamon belül bármikor érkezhettek. Ha sokan leszünk, kérjük, adjatok majd lehetőséget az újonnan érkezőknek is.

Arra kérünk mindenkit, hogy ahogy Szilárd lénye is tükrözte az életszeretetet, mi is egyesüljünk az ő álmaival, színes egyéniségével. Ezért kérésünk, hogy ne fekete ruhát viseljetek magatokon.

A sajtó képviselőit tisztelettel arra kérjük, hogy ha el kívánnak jönni, csendben forgassanak és mellőzzék az interjú kéréseket. Megértésüket köszönjük!

Illetve kérünk mindenkit, hogy a részvétnyilvánítástól tartózkodjon.

Cím: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.

(Az emlékhely a bejárat feletti park felső részén található, a Google térképen Barlangkutatók emlékhelye néven szerepel.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top