+ Színház

Hód Adrienn és Szeri Viktor nyerték az idei Lábán Rudolf-díjat

hód adrienn

Hód Adrienn az ArtMenőkkel 2022 ősze óta folytat közös munkát elmélyült próbatermi kutatási folyamatok formájában…

fotó: ofner gergely, Trafó

A 2022. legjobb hazai kortárs táncelőadásááért járó Lábán Rudolf-díjakat Szeri Viktor fatigue című szólójának, illetve a brémai Unusual Symptoms és Hód Adrienn (a HODWORKS társulat alapítója) Harmonia című előadásának ítélte oda a kuratórium.

A kuratórium a két nyertes előadás mellett idén különdíjban részesítette Börcsök Boglárkát a The art of movement című dokumentumfilmjéért, és a hozzá kapcsolódó Figuring Age performansz-installációért (alkotótárs: Andreas Bolm).

A díjátadó a Trafóban zajlott a tavalyi nyertes alkotóhármas, Vadas Zsófia Tamara, Molnár Csaba és Vass Imre konferálásával.

A MU Színház és a Trafó által létrehozott Lábán Rudolf-díj kuratóriumának jelenlegi tagjai: Artner Szilvia Sisso újságíró, Bálint Orsolya tánckritikus-újságíró, Erdődi Katalin független kurátor, dramaturg, Fuchs Lívia tánctörténész-tánckritikus, Králl Csaba tánckritikus-szerkesztő, Komjáthy Zsuzsa tánckritikus, Rényi András esztéta, Százados László művészettörténész és Török Ákos tánc- és színikritikus.

A 2021-ben bemutatott Harmonia alkotói munkájának felszabadító újszerűsége idén tavasszal a Trafóban folytatódik – Hód Adrienn az ArtMenőkkel 2022 ősze óta folytat közös munkát elmélyült próbatermi kutatási folyamatok formájában, melyeknek fókuszában az áll, hogy a különböző fogyatékossággal és nem normativizálható testtel élő fiatalok a HODWORKS táncosainak kíséretében számukra eddig ismeretlen terepeket fedezhessenek fel olyan biztonságos helyzetben, amelyben saját döntéseik révén tudnak megmutatkozni.

 Az ArtMenők és a HODWORKS közös produkciója, az Idol 2023. május 31-én kerül bemutatásra a Trafóban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top