+ Színház

Barnák László lett a nyertes Szegeden

Barnák László

Barnák László színész, rendező 2008 óta a Szegedi Nemzeti Színház tagja. 2018-ban választották a színház főigazgatójává.

Újabb öt évre Barnák László jelenlegi főigazgatót választotta egyhangú döntéssel a Szegedi Nemzeti Színház vezetőjévé a város közgyűlése pénteki ülésén. Szintén valamennyi képviselő támogatta, hogy a Szegedi Szimfonikus Zenekart 2028-ig Gyüdi Sándor irányítsa.

Barnák László színész, rendező 2008 óta a Szegedi Nemzeti Színház tagja. 2018-ban választották a színház főigazgatójává. 2021-től a teátrum és a Szegedi Szabadtéri Játékok összevonása óta a szakember irányítja a fesztivált, illetve a Regionális Összművészeti Központot is.

Gyüdi Sándor 1999-től 2008-ig a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgató-karnagya volt, majd tíz éven át a Szegedi Nemzeti Színházat vezette, ezt követően két évig a teátrum zeneigazgatójaként dolgozott. Ezzel párhuzamosan 2018-tól ismét a zenekar igazgató-karnagyává választották. A szakember a jövőben művészeti vezetőként Dubóczky Gergely karmesterrel irányítja az együttest.

A képviselő-testület határozott arról is, hogy pályázatot írnak ki a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár igazgatói posztjára is, mert Sikaláné Sánta Ildikó vezetői megbízatása október 31-én lejár.

A közgyűlés döntött arról is, hogy a Roosevelt téren, a Móra-múzeum szomszédságában felállítják a Hild János-díj emlékművet. A díjat a Magyar Urbanisztikai Társaság adományozta a szegedi önkormányzatnak a Belvárosi híd térségének megújításáért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top