+ Zene

Ingyenes koncerttel indul a Nemzetközi Jazznap

Nemzetközi Jazznap

Az Oláh Kálmán Sextet ingyenes koncertet ad április 30-án, a Nemzetközi Jazznap programja szerint a Budapest Music Centerben (BMC).

Az Oláh Kálmán Sextet ingyenes koncertet ad április 30-án, a Nemzetközi Jazznap programja szerint a Budapest Music Centerben (BMC).

A világhírű dzsessz-zongorista és zeneszerző, Herbie Hancock az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) jószolgálati nagyköveteként 2011-ben indította útjára az International Jazz Day (Nemzetközi Jazznap) kezdeményezést.

Azóta világszerte április 30-án ünneplik a műfajt, tavalyelőtt 155, tavaly 180 ország csatlakozott hivatalosan saját rendezvényeivel, a mindig máshol rendezett központi gálán pedig Hancock és zenésztársai szerepelnek élő közvetítésben.

A hazai kezdeményezésű UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam a koronavírus-járvány miatt tavaly és az azt megelőző évben a virtuális térbe kényszerült, ám idén újra élőben ünneplik a műfajt, ennek keretében a Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel várja április 30-án a közönséget.

Az Oláh Kálmán Sextet hangszerelésében az akusztikus hangzás, a természetes dinamikai egyensúly dominál. A zenekar kiváló szólistái, valamint a ritmusszekció kreatív, gyakran kollektív improvizációi és a modern szerzemények igazi 21. századi kamarazenét eredményeznek.

Közreműködik Oláh Kálmán (zongora), Bacsó Kristóf (szaxofon), Borbély Mihály (szaxofonklarinét, basszusklarinét), Schreck Ferenc (harsona), Barcza Horváth József (bőgő), Balázs Elemér (dob).

A Nemzetközi Jazznapon a Jazzfest Budapest keretében április 30-án 13 órától ingyenes dzsesszkoncert-folyam lesz a Madách téren. Ezen a hazai dzsesszélet számos ismert szereplője lép színpadra, így a Horváth Szabolcs Quartet, a Balkan Union, a Nagy János Trió, a Sárik Péter Trió, végül 19 órától, a Jazzfest Budapest gáláján egy allstar-csapat, amelyben Lukács Miklós (cimbalom), Borbély Mihály (szaxofon), Dresch Mihály (szaxofon), Lakatos Mónika (ének), Oláh Krisztián (zongora), Mogyoró Kornél (ritmushangszerek), Orbán György (bőgő) és Csízi László (dob) játszik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top