+ Irodalom

Különleges Shakespeare Múzeum nyílik Londonban

Shakespeare

Harry Parr, a projekt társalapítója azt ígéri: az állandó kiállítás úgy mutatja majd be Shakespeare-t, ahogy korábban nem ismerhettük.

William Shakespeare életét és korát bemutató új múzeum nyílik jövő tavasszal Londonban – írta szerdán a BBC News.

A London legkorábbi színházai közé tartozó egykori Curtain Playhouse régészeti feltárásának helyszínén készülő múzeum a 16. századi brit drámaíró életébe enged interaktív bepillantást, és a korabeli London életét is bemutatja, mindazokkal az inspirációkkal, amelyek hatottak az íróra.

Harry Parr, a projekt társalapítója azt ígéri: az állandó kiállítás úgy mutatja majd be Shakespeare-t, ahogy korábban nem ismerhettük.

A drámaíró életében London egyik kulturális és társadalmi központja volt a Curtain Playhouse, ott játszották az V. Henriket, valamint a Rómeó és Júliát is.

A helyszín régészeti feltárása 2011 és 2016 között zajlott. A közönség ennek a feltárásnak az eredményét is először láthatja majd a megnyíló múzeumban.

A Shakespeare Múzeum a Bompas & Parr kreatív stúdió, valamint a Londoni Régészeti Múzeum (MOLA) és az ország történeti múltját gondozó Historic England együttműködése révén valósul meg.

A Shakespeare Múzeum a drámaíró születésének 460. évfordulóján, 2024 tavaszán nyílik meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top