+ Képzőművészet

Szabó Ádám Hűlt helye

Szabó Ádám

Szabó Ádám: Az árnyék talán nem csupán a fény helyi negatívja, hanem a fény aktív ellenfele, amely úgy sugárzik a sűrűségből, ahogy a fény sugárzik a fényforrásból.

fotó: Inda Galéria

,,Az árnyék talán nem csupán a fény helyi negatívja, hanem a fény aktív ellenfele, amely úgy sugárzik a sűrűségből, ahogy a fény sugárzik a fényforrásból.” (Sz. Á.)

Szabó Ádám az INDA Galériában bemutatott, döntően fémből készült műveinek témája egy, a kultúránkban a vizuális művészetektől az irodalmon át az építészetig mindenütt jelenlévő jelenség: az árnyék.

Az árnyék, ami kísérőjelenségként, bekalkulált-bekalkulálandó optikai tényezőként állandó szereplő ugyan, de nem főelem általában.

Szabónál ugyanakkor ezúttal főszerepet kap – kellemes kis képzavarral azt mondhatnánk, hogy a paradox helyzetekkel egész eddigi életművében játszó, kísérletező, azokon elmélkedő művész jóvoltából most egyszer végre az árnyék kerül reflektorfénybe.

Mindez a Szabótól megszokott elmélyültséggel, következetesen végiggondolt és végigjátszott művészettörténeti és -elméleti, filozófiai, optikai vonatkozásokkal, és persze a jól ismert, szabóádámos összekacsintós mosollyal és iróniával.

SZABÓ ÁDÁM: Hűlt hely című kiállításának megnyitója 2023. április 19-én, szerdán 18:30-tól lesz az INDA Galériában.

A kiállítást megnyitja: Kozma Zsolt

Kiállítás: 2023. április 20. – május 19.
Nyitvatartás: kedd-péntek: 14-18 óra (vagy előzetes bejelentkezéssel)

Cím: Budapest, Király u. 34, 1061
Telefonszám: 06 70 420 3124

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top