+ Film

Szavazhatsz, melyik 5 filmet szeretnéd ingyen nézni

ingyen

Öt magyar film ingyen lesz megtekinthető a Filmión a magyar film napján. Kiválasztásukra a Filmintézet online közönségszavazást indított.

Szürkület

Öt magyar film ingyen lesz megtekinthető a Filmión a magyar film napja alkalmából. Kiválasztásukra a Filmintézet online közönségszavazást indított.

A televíziók, a streaming szolgáltatók és a mozik is csatlakoznak április utolsó hétvégéjén a közös ünnepléshez, ennek köszönhetően magyar filmeket nézhetünk több napon át országszerte – közölte a Nemzeti Filmintézet szerdán.

1901. április 30-án mutatták be az első megrendezett magyar filmet A táncz címmel, az azóta eltelt 122 évben folyamatosan kiemelkedő filmes tehetségek alkottak, akik világhírűvé tették a magyar filmet.

A magyar film rólunk szól, kultúránk, mindennapjaink része, világsikerének titka a személyesség, közös történeteink és a finom humor. A 2018-ban életre hívott magyar film napja programhoz évről évre egyre több szervező csatlakozik, idén a közönséget arra biztatjuk, hogy tegyék le voksukat kedvenc filmjeik mellett – idézte Káel Csabát, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost, a Nemzeti Filmintézet elnökét a közlemény.

Az április 16-ig tartó online szavazás során egy klasszikus és egy közelmúltban megjelent magyar filmre lehet voksolni, a legtöbb szavazatot kapott filmek közül kettő az elmúlt évek mozisikereiből és három felújított magyar klasszikus ingyen nézhető lesz április 27-től 30-ig.

A közönség az elmúlt években bemutatott mozifilmek közül a Mancs, A Viszkis, A feltaláló, az Egy szerelem gasztronómiája, a Kék róka, A tökéletes gyilkos, az Anyám és más futóbolondok a családból, valamint a Nyitva című romantikus vígjátékra adhatják le voksukat.

A klasszikus filmek közül az Ismeri a szandi-mandit?, az Isten hozta, őrnagy úr, a Szívzűr, A csodacsatár, a Csendes otthon, az Esős vasárnap, Az oroszlán ugrani készül, a Keménykalap és krumpliorr, A Pendragon legenda, a Kopaszkutya, a Moszkva tér, a Redl ezredes, a Zuhanás közben, a Szürkület, illetve a Werckmeister harmóniák versenyez a nézők szavazataiért.

Szavazni a https://nfi.hu/szavazas oldalon lehet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top