+ Színház

Hernádi Judit és Kern András: Az ember sohasem túl öreg ahhoz, hogy fiatal legyen

Hernádi Judit: „Peg és Irving pontosan tudják, hogy kevés idejük van hátra együtt, de ez nem zárja ki, hogy megtöltsék az életüket

fotó: opi

Negyedik alkalommal játszik együtt az Orlai Produkció (OPI) égisze alatt Hernádi Judit és Kern András, a két kiváló színművész ismeri egymás minden rezdülését. Sebestyén Aba viszont először dolgozik az OPI-nál, és bár már több magyarországi társulattal dolgozott, az igényes szórakoztatás jegyében készült előadást itt visz először színre.

A Kalamazoo elnyerte az Amerikai Drámaíró Céh egyik legfontosabb díját, a kifejezetten vígjátékok számára létrehozott Reva Shiner Comedy Awardot. A szerzőpáros hölgytagja, Michelle Kholos Brooks számtalan díjjal elismert drámaíró, az egyik legrangosabb amerikai művészszínház, a NewYorkRep rezidense. Darabjait az Egyesült Államokban és Európában is nagy sikerrel játsszák.

A duó másik tagja, Kelly Younger Emmy-díjra jelölt dráma- és forgatókönyvíró. Sokoldalú szerző, aki színházban és a filmiparban is rendkívül sikeres. Fő műfaja a vígjáték, jelenleg Eddie Murphyvel dolgozik közösen egy komédián, de a Disney több animációs filmjében, köztük a Muppet Show legfrissebb változataiban is közreműködött íróként.

Mit akarnak ezek még? – kérdeztük húszévesen, ha az idősebbek szerelméről esett szó. Pedig az ember sohasem túl öreg ahhoz, hogy fiatal legyen! A remek humorú írópáros fordulatos komédiája megmutatja, milyen a romantika az élet második felvonásában.

Amikor Peg, a konzervatív madárrajongó egy ismerkedős oldalon rátalál az izgalmakat fémdetektorral kereső Irvingre, megérkezik a szerelem, első látásra. Az első randevú és a másnap reggel után a két idősödő romantikus komplikált helyzetben találja magát: a közös jövőhöz bizony még az ő korukban is fel kell nőni”.

Sebestyén Aba több erdélyi színházban rendezett már szórakoztató előadást, ebbéli tehetségét a magyarországi nézők a Kalamazoo által ismerhetik meg. A rendező örömmel vállalta el a felkérést, és öröme a darab elolvasása után is megmaradt. „A történet alapvető emberi értékekről, vágyakról szól” – vázolta, majd részletezte is ezeket: szeretet, szerelem, hűség, a lélek örök fiatalsága, elmúlás, társas magány, szülők és felnőtt gyerekeik közötti viszony.

A Kalamazoo főhősei, Peg és Irving várnak valakire, maguk sem tudják, kire – és aztán megkapják egymást. Egyikőjük egy örök csitri, másikójuk egy örök kamasz, akikben él a változás, a folytonos megújulás igénye. Két olyan ember, akik az életigenléssel akkor sem hagynak fel, ha a legmélyebb bugyrokból kell magukat összeszedni magát.

„Az én felfogásomban Peg és Irving a két bohóc, a fehér és a vörös. Irving a fehér, aki keserűbb, ironikusabb, rejtőzködőbb, Peg színesebb, bohókásabb, naivabb, talán őszintébb. Olyan, mint egy madár. Egyszerre fellelhető bennük egyfajta mély szomorúság meg félelem és a játékra, a kalandra, az életre való vágy is. Ez a nagy kihívás számomra, ezeket a végletes, mégis egymást kiegészítő mély emberi tartalmakat igaz módon kibányászni és megmutatni ebből a történetből. Ugyanakkor nagyon szerencsésnek érzem magam, hiszen két olyan csodálatos színésszel dolgozhatom, mint Hernádi Judit és Kern András, akikkel rendkívüli öröm minden egyes próbaperc”

– nyilatkozta Sebestyén Aba.

Hernádi Judit úgy fogalmazott: „Peg és Irving pontosan tudják, hogy kevés idejük van hátra együtt, de ez nem zárja ki, hogy megtöltsék az életüket valami olyannal, amire vágynak.”

Kern András szerint az a cél, hogy a Belvárosi Színházban egy nevettető, de felemelő és érdekes este jöjjön létre, amiről az emberek kifelé jövet elkezdenek gondolkodni és kérdéseket feltenni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top