+ Irodalom

Bereményi Géza nyit – ezen a 4 napon lesz az idei Ünnepi Könyvhét

Ünnepi Könyvhét

A kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményén, az Ünnepi Könyvhét rendezvényén 160 kiállító 146 standdal várja az érdeklődőket

fotó: unnepikonyvhet.hu

Idén június 8. és 11. között rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhét rendezvényét, amelyen 160 kiállító 146 standdal várja az érdeklődőket.

Az MKKE szerdai közleménye szerint a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok rendezvényét – amelynek a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna korzó ad otthont – Gál Katalinnak, az MKKE elnökének köszöntőjét követően Margócsy István irodalomtörténész, kritikus, Petőfi Sándor életművének elismert szakértője nyitja meg.

A Budapest 150 – Könyvfőváros program alkalmából beszédet mond Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, és átadják a Szép Magyar Könyv 2022 verseny díjait.

A nyitónap estéjén Vecsei H. Miklós és alkotótársai Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján készült QJÚB/A kocka kibontása című, legújabb koncertszínházi előadásukat mutatják be a Vörösmarty téri színpadon.

A négynapos rendezvényt a MKKE és a Budapest 150 – Könyvfőváros által szervezett programok, a résztvevő könyvkiadók műsorkínálata, valamint könnyűzenei koncertek színesítik.

A vidéki, országos megnyitónak június 9-én Veszprém, Európa egyik idei kulturális fővárosa ad otthont, ahol Gál Katalin mellett Bereményi Géza Kossuth-díjas író, rendező nyitja meg az országos könyvheti programsorozatot.

A szervezet közleménye szerint a könyvhetet kísérő kiadvány, a Könyvheti Prospektus a megszokott módon elérhető lesz nyomtatott verzióban a helyszínen, online formában pedig az Ünnepi Könyvhét weboldalán, a www.unnepikonyvhet.hu-n.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top