+ Irodalom

Már tudok olvasni – Három újabb könyv a Móra Kiadó sorozatában

Már tudok olvasni

A Már tudok olvasni kiadványok garantálják, hogy a legifjabb olvasók is kedvet kapjanak a könyvekhez, az olvasáshoz.

Már tudok olvasni – Majoros Nóra: Erdei énekverseny, Nógrádi Gábor: Legyél a tesóm!, Kovács Attila: A csontváz óra

A Már tudok olvasni kiadványok garantálják, hogy a legifjabb olvasók is kedvet kapjanak a könyvekhez. A színes és vidám történetek játékosan fejlesztik a gyerekeket, és segítenek, hogy az olvasás az első pillanattól sikerélmény és ne nyűg legyen. A program kiadványai három szinten érhetőek el, mindenki megtalálja a gyermekének leginkább megfelelőt. Most mindhárom kategória egy-egy újabb könyvvel gazdagodott.

Az erdei énekverseny egy igazi kedves állatmese Lombfény-liget állatairól, akik énekversenyt szerveznek a vén tölgy apó ezeréves születésnapjára. A nyúl, a pók, a lappantyú, a csiga és a pele szomorkodnak, mert az ő hangjukat kicsúfolja a többi állat. Végül a nyúlnak támad egy remek ötlete, és minden jóra fordul.

Majoros Nóra könyve az olvasóprogram első szintjén található, oldalanként 2-3 sor szöveggel kell megbirkóznia a legifjabb olvasóknak, nagy hangsúlyt kapnak Tuza Edit látványos rajzai. A nagyobb betűméret, a szótagolva is kiemelt szavak és a könnyen követhető történet is az apró könyvmolyokat segíti. A könyv végén két játékos feladat is található. Bár a történet rövid, az olvasók joggal lehetnek büszkék magukra, hiszen elolvastak egy egész könyvet!

A második szint újdonsága Nógrádi Gábor Legyél a tesóm! című könyve. A hatéves Sziszi legnagyobb vágya, hogy végre legyen már egy kistestvére. Ezen a szinten a történet már több részre tagolt, egyszerű és bővített mondatokból áll, itt is nagy hangsúlyt kap a vizuális megjelenés, körülbelül fele-fele arányban állnak a lapokon a szövegek és Bertóthy Ágnes rajzai. A könyv végében szómagyarázat és néhány játékos feladat is található. Sziszi története nagyon vicces és abszolút a mai hatévesek nyelvén szól.

Az utolsó szinten hosszabb, összetettebb történetek kerülnek elő, bonyolultabb mondatszerkezetekkel, több új szóval, de itt is van szómagyarázat a könyvek végén. Kovács Attila A csontváz óra című története az ifjú Petrovics Sándor (azaz a későbbi Petőfi) kiskamasz korából hoz egy fiktív történetet, amelynek szereplői valós történelmi figurák Petőfi életéből.

A nyomozós mese fejezetekre tagolt, a 65 oldalas könyvben már jóval több a szöveg, mint a rajz. Petrovics és jó barátja, Sass Pista hatalmas kalamajkába keverednek, amikor eltűnik Haag professzor különleges csontvázórája. De a forradalmár és hősszerelmes lelkület már ott lobogott a nyolcéves Petrovicsban, aki félelmet nem ismerve oldja meg a rejtélyt.

A sorozat kötetei minden esetben garantálják az élményt a gyermekeknek, hogy egyedül megbirkóztak egy egész könyvvel. A tréfás történetek kortárs magyar szerzők és illusztrátorok munkái, nyelvezetük és témájuk is teljes mértékben a mai gyerekekre szabott. A sikerélményt tovább fokozza, hogy minden könyvhöz jár oklevél és matrica is. A matricákat a kiadó honlapjáról letölthető útlevélbe lehet gyűjteni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top