+ Képzőművészet

Az utolsó osztrák császár és magyar király unokájának nyílik kiállítása

Gabriela von Habsburg

Gabriela von Habsburg főhercegnő Luxemburgban született 1956-ban, filozófiát és művészetet tanult, a kortárs művészet egyik ismert alakja.

Keresés a weben

Kolozsváron nyílik képzőművészeti kiállítása szerdán Gabriela von Habsburg főhercegnőnek, szobrászművésznek – közölte a kolozsvári Művészeti Múzeum.

Gabriela von Habsburg szobrászművész Habsburg Ottó lánya, az utolsó osztrák császár és magyar király, IV. Károly unokája.

A Németországban élő művész a Bánffy-palotában működő Művészeti Múzeumban állítja ki rozsdamentes acélból készült szobrait, kollázsszerű litográfiáit – írta meghívójában a múzeum.

A tárlat az üresen hagyott kiállítóteret is integrálja, az együtt értelmezhető a kiállított művekkel – derül ki az ismertetőből.

Az In Between (Térköz) című tárlat megnyitóját szerdán 18 órakor tartják. Beszédet mond Lucian Nastasa-Kovács múzeumigazgató, Bogdan Iacob művészettörténész, Thomas Emmerling galériatulajdonos, gyűjtő, a művész romániai képviselője és Oana Ionel, a tárlat kurátora.

Gabriela von Habsburg főhercegnő Luxemburgban született 1956-ban, filozófiát és művészetet tanult, a kortárs művészet egyik ismert alakja.

Kolozsvári kiállítása április 30-áig látogatható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top