+ Képzőművészet

Fine Art Hungary – Naomi Devil a Papagájok című művével indul a versenyen

Fine Art Hungary

Az akcióban több száz hazai képzőművész indította el egy-egy alkotását. A művészgárda gerince a Fine Art Hungary TOP100 művészkör tagjai.

Keresés a weben

Az idén másodszor indul útjára a Fine Art Hungary – Az év műtárgya programsorozat: 2023-ban még több műalkotás várja az érdeklődőket az Artotek.hu-n, több mint 200 alkotásból választják ki az év műtárgyát.

A kezdeményezés fontos eleme, hogy nemcsak megtekinteni lehet a hazai alkotók műveit, de az április 11-től induló online aukción meg is lehet vásárolni őket.

A két hétig zajló online aukción az alkotások nem pusztán vásárlói licit tárgyát képezik, de egymással is versenyeznek: az elkelt tételek közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján dől el, hogy mely alkotás nyeri el Az év műtárgya 2023 címet.

A Fine Art Hungary képzőművészetet népszerűsítő programsorozata A szemek megszólítása címmel indul az Aranybástya étteremben az alkotások bemutatásával április 10-én. A szervezők célja, hogy minél többen felfedezzék a műalkotások érdekes, változatos világát mint örömforrást.

Az online aukció nyitóeseményének pódiumbeszélgetésén Szurcsik József festőművész, a szakértői testület elnöke, Völgyi Miklós műgyűjtő és Németh Zsolt politikus, műgyűjtő vesz részt.

Az Artotek.hu portálon április 26-ig zajló árverésen a program csúcsalkotásaira, fotókra, grafikákra, szobrokra, plasztikákra lehet licitálni. A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2023 egyes tételei szakértői válogatás eredményeképpen kerültek az aukció darabjai közé.

A szelekcióba, amely hűen tükrözi a magyar kortárs művészet sokszínűségét, kizárólag magas alkotói minőséget képviselő, művészi és gazdasági értelemben egyaránt időtálló értéket képviselő alkotás kerülhetett.

Az akcióban több száz hazai képzőművész indította el egy-egy alkotását. Az induló művészgárda gerincét a Fine Art Hungary TOP100 művészkör tagjai alkotják.

A válogatásban Naomi Devil (Ördög Noémi) vadonatúj, Parrots (Papagájok) című művével szerepel, Nagy Gábor György az 1954-es berni labdarúgó VB döntőjének állít emléket alkotásával, Görög László pedig az Autumn című bauhaus absztrakt festményével indul a versenyen.

A szakértők Szilágyi Lenke fotóművész természetfotóját és a tavaly a TOP5 listára is felkerülő Richter Sára új alkotását, a Kétség című hímzést emelték ki. A mezőny sztárjai között található még Nyári István, Baksai József, Barakonyi Zsombor, Somorjai-Kiss Tibor, Csáki Róbert és Szabó Franciska is egy-egy kiemelkedő alkotással.

A nyitórendezvénynek otthont adó Aranybástya étterem az aukció bemutatótereként is funkcionál, ezen a helyszínen május végéig számos tétel megtekinthető.

További információk a www.aukcio.artotek.hu oldalon érhetők el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top