+ művészet & politika

Wintermantel Zsolt levele Pintér Bélához a vérbe fojtós nyilatkozat után

pintér béla

Pintér Béla azt nyilatkozta: „Az állhatatosság meghozta a gyümölcsét, és talán még a kormányzati akarat sem tud vérbe fojtani bennünket.

A színházi világnap alkalmából a Jurányi Inkubátorházban Pintér Béla is elmondta véleményét a színházi támogatások megvonásáról, ahol többek között ezt mondta:

Az állhatatosság meghozta a gyümölcsét, és talán még a kormányzati akarat sem tud vérbe fojtani bennünket. Bár ez is megtörténhet, ha Újpesten fideszes lesz a vezetés, akkor onnan páros lábbal fognak utunkra bocsátani

– mondta. Pintér Béla szerint egy párhuzamos színművészeti egyetemet kellene indítani azoknak, akik nem feltétlenül azoktól és úgy akarnának tanulni, akik most tanítanak.

Tűnjék ez bármennyire is erős állításnak, ezeknek az embereknek nem az fontos, hogy tanítsanak, hanem az, hogy hatalmon legyenek, és az övék legyen ez a titulus. Dolgoztam együtt Vidnyánszky-tanítvánnyal, és megkérdeztem tőle, mit tanultál, és mondta, hogy »hát ez az«. Nem igazán foglalkoznak ők a diákokkal.”

A Facebookon reagált Wintermantel Zsolt Pintér Béla szavaira, amelyek a színházi világnapon a Jurányi Inkubátorházban hangzottak el. Újpest korábbi, fideszes polgármestere az Index tudósítása alapján fejezte ki felháborodását.

Pintér Béla méltatlanul rúgott belénk. Lehet, hogy csak az emlékezete csalta meg, de többszöri elolvasás után arra jöttem rá, hogy inkább az indulatai vezették meg. Finoman szólva…

Pintér Béla azt nyilatkozta: „Az állhatatosság meghozta a gyümölcsét, és talán még a kormányzati akarat sem tud vérbe fojtani bennünket. Bár ez is megtörténhet, ha Újpesten fideszes lesz a vezetés, akkor onnan páros lábbal fognak utunkra bocsátani”.

Barátságtalan állítás, nagyon barátságtalan. Pláne egy volt „kollégától”, aki az általam vezetett műegyetemi egység keretei között működő Szkéné Színházban vált ismertté. Nem várom el Pintér Bélától, hogy bocsánatot kérjen a hazug állítása miatt, annyit kérek csak, gondolkozzon, hogy mikor kezdett el Újpesten, az általunk épített UP Rendezvénytérben játszani?! Értem én, hogy muszáj valami nagyot, szaftosat mondani, de nem ártana, ha valami igazság alapja is lenne…

pintér béla

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top