+ Film

Premier előtt – A Cinegón debütál az Egy újságíró meggyilkolása

egy újságíró meggyilkolása

Az Egy újságíró meggyilkolása (16) című, nagy vihart kavart dokumentumfilm hazai viszonylatban rendhagyó módon kerül a közönség elé

Az Egy újságíró meggyilkolása (16) című, nagy vihart kavart dokumentumfilm hazai viszonylatban rendhagyó módon kerül a közönség elé: az országos mozibemutatót megelőző két hétben, április 12-től április 26-ig Cinego felületén lesz látható.

A Cinego az egyetlen artfilmekre specializálódott online videótéka Magyarországon. A kínálatban megtalálhatók a legnagyobb fesztiválok sikerei éppúgy, mint az elmúlt évek legjelentősebb hazai alkotásai. A Cinego ezzel hatalmas űrt tölt be a legális online filmnéző oldalak piacán: mivel elsősorban az artmozik közönségét szólítja meg, így filmválasztéka nagymértékben eltér más szolgáltatásokétól.

Éppen ezért a 19. Verzió Filmfesztivál közönségdíját elnyert Egy újságíró meggyilkolása tökéletesen illeszkedik az online videotéka profiljába. A dokumentumfilm megdöbbentő valós felvételekkel, az áldozatok közvetlen hozzátartozói és kollégái nyilatkozataival, valamint egy politikai thriller feszültségével ad képet a poszt-kommunista régió valódi arcáról.

A már-már hihetetlen, de első perctől az utolsóig valós eseményeket feltáró film azt az esetetet eleveníti fel, amikor egy fiatal, ambiciózus oknyomozó újságírót és menyasszonyát saját otthonukban agyonlőnek Szlovákiában.

A merénylet nagy közfelháborodást vált ki. Az emberek az utcára vonulnak, amikor egy informátornak köszönhetően a szerkesztőségbe eljuttatott titkos aktából kiderül, hogy a gyilkoság megbízója feltehetően az ország egyik kétes hírű üzletembere volt.

A szálak a legfelsőbb körhöz vezetnek: a felbujtó feltehetőleg közvetlen kapcsolatban áll az ország vezető pártjával. A nyomozás során olyan szövevényes háló bontakozik ki, ami korrupt bírák, oligarchák, végső soron pedig a kormánypárt, sőt, a miniszterelnök alól is kiránthatja a talajt.

Az Egy újságíró meggyilkolása a Cinegón a premier előtti időszakban 1800 Ft-ért kölcsönözhető, az előfizetők pedig kedvezményes áron, 1200 Ft-ért tekinthetik meg.

A filmből eddig több nagy sikerű premier előtti vetítést tartottak, az egyik vetítés után Veiszer Alinda beszélgetett Dezső András, Panyi Szabolcs és Szalay Zoltán újságírókkal. Az Egy újságíró meggyilkolása április 27-én országosan is látható lesz a mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top