+ Képzőművészet

A Szolnoki Művésztelep a művészi grafika otthona lesz március végén

Szolnoki Művésztelep

A Képgrafikusok Olgyai Viktor Egyesülete (KOVE) és a Szolnoki Művésztelep szervezett háromnapos rendezvényt…

Nyomatról nyomatra címmel, hagyományteremtő szándékkal tartanak a művészi grafika hagyományait, technikai sokszínűségét és a műfaj képviselőit bemutató elméleti és gyakorlati alkotóműhelyt március 29. és 31. között a Szolnoki Művésztelep épületében.

A Képgrafikusok Olgyai Viktor Egyesülete (KOVE) és a Szolnoki Művésztelep által szervezett háromnapos rendezvény programját kiállításmegnyitó, könyvbemutatók, előadások és workshopok gazdagítják.

A művésztelep közleménye szerint március 29-én mutatják be Szunyoghy András grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja Vadállatok anatómai rajzai című új albumát a Rajzstúdió Galériában Danyi Zsuzsanna kulturális szakember moderálásával.

Ezen a napon nyílik meg a Kert Galériában és a Rajzstúdió Galériában Frimmel Gyula Rékassy Csaba-díjas grafikusművész, Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja és Szunyoghy András Nyomatról nyomatra című kiállítása, és Orosz István Páternoszter című új nagyregényét is bemutatják.

Március 30-án a Grafikai Műhelyben és a Rajzstúdió Galériában tartják a grafikai technikák – linómetszés, monotípia – workshopját. A műhelymunkát Danka Attila, Kun Péter és Sinka Péter grafikusművészek fogják vezetni. Ezen a napon műterem-látogatásokra is lehetőség nyílik a Szolnoki Művésztelep alkotóinak stúdióiban.

Március 31-én a Kert Galériában tartanak szakmai előadásokat a művészi grafikáról. Gyárból a műterembe, avagy a linóleumtól az első linóleummetszetekig címmel Lisányi Endre esztéta, művészettörténész előadását, Hagyj jelet! – A vonal láthatatlan dimenziói címmel pedig Verebes György Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész előadását hallhatják az érdeklődők.

Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) docense Grafika a grafikán túl – A kortárs grafika konceptuális útjai címmel tart előadást, Kass Jánosról, a „sokoldalú művészről” pedig Képiró Ágnes művészettörténész beszél majd.

A rendezvény ingyenes, a szervezők a programváltozás jogát fenntartják. További információ a www.szolnokimuvesztelep.com oldalon található.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top