+ Életmód

Változtassunk életmódot és közben spóroljunk is

életmód

Sajnos a jelenlegi társadalmi szokások és a rohanó életmód miatt sok embernek problémát okoz az aktív életmód és az egészséges táplálkozás.

Sajnos a jelenlegi társadalmi szokások és a rohanó életmód miatt sok embernek problémát okoz az aktív életmód és az egészséges táplálkozási szokások követése, ami jó fizikai és mentális állapothoz vezet. Ha irodai környezetben dolgozik, különösen nehéz lehet tartania magát a terveihez. Azok a munkavállalók, akik ülő munkával töltik pályafutás nagy részét, általában nagyobb testtömeggel rendelkeznek, mint azok, akik fizikai munkát végeznek. Az ülőmunka azonban nem lehet kifogás. Egyszerűen új és innovatív módszereket kell találnia ahhoz, hogy az egészséges, aktív életmódot előtérbe helyezze, és mindennapi rutinja részévé tegye.

Étkezés

Ha nem eszik rendszeresen, a koplalás az anyagcsere teljes zavarához vezet. Egészségbarát alternatíva, ha rendszeresen, néhány óránként kisebb adagokat eszünk anélkül, hogy megterhelnénk a gyomrunkat. Azonban ne feledje, hogy ne egyen csak azért, mert unatkozik. Ha mégis ennie kell valamit az étkezések között, próbáljon rágógumit rágni, vagy tegyen egy egészséges harapnivalót az asztalfiókjába, ahelyett, hogy egész nap édességet vagy zsíros ételeket fogyasztana. Próbáljon meg alacsony kalóriatartalmú energiaszeleteket, gyümölcsöt vagy dióféléket fogyasztani. De győződjön meg róla, hogy sózatlan és pirítatlan diófélékről legyen szó. Rengeteg ilyen és ehhez hasonló terméket találni a Prima üzletek kínálatában. Ha átlapozza a Prima újságok és a Prima akciós újságok hasábjait, számos egészséges összetevőjű termékre lelhet kedvező áron. Az aktuális Prima újságok kényelmesen átlapozhatók a Kaufino online portál oldalán. Az étkezési szokásaiban végrehajtott apró változtatások lendületet adhatnak az egészséges életmódjának. Főzzön egészséges alapanyagokból, részesítse előnyben a párolást a sütéssel szemben. Készítsen ételeket halfélékből, választja az egészséges pisztrángot. A receptkönyvekben, de éppúgy a világhálón is számos pisztráng receptet találni. A pisztráng kedvezményes áron beszerezhető a Prima üzletek akciós kínálatából.

Egészségi állapot

Ajánlott minden évben ellátogatni a háziorvosához és a fogorvosához rendszeres kivizsgálásra. A nőknek semmiképpen sem szabad megkerülniük a nőgyógyászati ​​klinikákat, a férfiaknak pedig az urológiát, hogy kizárják a húgyúti és nemi szervek problémáit. Ha elvégzi az összes ellenőrzést, megtudhatja milyen az egészségügyi állapota. Már a véreredményekből is sokat megtudhat az anyagcseréje és a belső szervei állapotáról. Ha az eredményei rendben van, jókedvűen belevághat az életmódváltásba. Ha problémái vannak a májával vagy a veséjével, a diéták ebben az esetben többet árthatnak, mint használhatnak. A természet csökkentheti a krónikus stresszhez kapcsolódó betegségek kockázatát, és pozitív hatással van lelki jólétére. A nappali fény javítja kognitív képességeinket és szabályozza napi ritmusunkat, ami segít a jobb alvásban is. Az élő növényzet, az ég vagy a felhők látványa pedig segít csökkenteni a fáradtság érzését. Ugyanígy egészségünkre kihat a rendszeres képernyőhasználat, a telefon, számítógép és televízió mesterséges megvilágítása, valamint a képernyő előtti állandó görnyedésből adódó rossz testtartás. Ezért fontos, hogy munkánk befejeztével korlátozzuk a képernyő előtt eltöltött időt.

Mozogjon

Ha a munkahelye közelében lakik, akkor mindennap gyalog vagy kerékpárral járjon a munkahelyére ahelyett, hogy autóval vagy tömegközlekedéssel közlekedne. Ha pedig autóval indul munkába, parkoljon messzebb a bejárattól, hogy legalább néhány percnyi fizikai tevékenységet végezzen, míg beér a munkahelyére. Vagy szálljon le a buszról néhány háztömbbel korábban, és sétálja le az útszakasz többi részét. Az utóbbi években sok munkaadó kínál alkalmazottainak fitneszközpontba vagy más sportlétesítménybe belépőjegyeket, vagy legalább a fitneszközpont tagsági díjának egy részét kompenzálja, hogy dolgozói aktívak és egészségesek maradjanak. Érdeklődjön, hogy munkáltatója kínál-e kompenzációs programokat a fitneszközpont és más sportlétesítmények belépődíjaihoz vagy sportfelszerelések vásárlásához. És ne feledje, amint megszerzi a fitneszközpont-tagságot, használja is azt. Tegye rendszeressé a testmozgást, legyen az akár futás, gyors gyaloglás, kerékpározás vagy egy erőnléti edzés, szervezete meg fogja hálálni.

Szórakozzon egészségesen

Ahelyett, hogy bárokban találkozna a munkatársakkal, és munka után iszogatna velük, próbáljon új szórakoztató tevékenységeket találni, amelyekhez nem feltétlenül szükséges az étkezés. Próbáljon ki bowlingozni, minigolfot játszani, vagy a megszokott tevékenységek helyett valamilyen csapatsporthoz csatlakozni. Továbbra is remekül fogja érezni magát anélkül, hogy bevinné az extra kalóriákat.

Végezetül elmondható, hogy ne végezzen olyan egészségtelen gyakorlatokat, amelyek később káros szokásaivá válnának. Építse be ezeket az egyszerű tippeket a napi rutinjába, melyek segítségével egészségesebbé teheti életmódját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top