+ Ajánló

Hova utazzunk nyáron?

Hova utazzunk nyáron

Hova utazzunk nyáron? Európa rengeteg természeti szépséggel, kulturális emlékekkel és fantasztikus strandokkal rendelkezik.

A nyári vakáció a legjobb módja annak, hogy legalább egy időre kipihenje magát az otthoni hétköznapok nyüzsgéséből. De sajnos a legtöbb embernek egész évben takarékoskodnia kell rá. Az alapvető szükségleti cikkek árai az egyes desztinációkban nagy szerepet játszanak abban, hogy végül melyik helyet választjuk egy tengeri nyaralás célpontjaként.  Azonban nem kell messzire menni egy nagyszerű nyaralásért. Európa rengeteg természeti szépséggel, kulturális emlékekkel és fantasztikus strandokkal rendelkezik.

Kanári-szigetek

Bár földrajzilag közelebb vannak Afrikához, hivatalosan a Spanyolország közigazgatási részét képezik. Európa legmelegebb helyei közé tartozik. Éppen ezért csomagoláskor ne felejtse otthon Vision Express napszemüvegét, melyet a Vision Express üzletek kínálatában kedvezményes áron beszerezhet a Vision Express kuponoknak köszönhetően. A nagyszerű Vision Express akciók keretein belül verhetetlen áron vásárolhat női, férfi és gyermek napszemüvegeket. A tengerparti pihenés mellett számtalan kalandban lehet része a Kanári-szigeteken. Természetesen óriási a választék a vízi és strandi sportok közül, beleértve a szörfözést is. A turisztikai látványosságok közé tartozik a búvárkodás, valamint a delfin- és bálnaleső körutak. A Kanári-szigeteken azonban kipróbálhatja a siklóernyőzést, a hegyi kerékpározást, a hegymászást vagy az adrenalinnal teli ugrásokat is. Állatkertek, akváriumok és vidámparkok gondoskodnak szórakozásáról, és csaknem száz múzeumot és több tucat műemléket és látnivalót kereshet fel, köztük Európa legmagasabb vulkánját.

Málta

Málta egy szigetország a Földközi-tengerben, Szicíliától délre. A máltai szigetek partjainak nagy része sziklás, sok bájos öböllel. A terület túlnyomórészt alföldi, amelyet alacsony dombok egészítenek ki. Málta népszerű turisztikai célpont, évente csaknem 1,6 millió turista keresi fel. A turizmus fejlődése számos szállodát és színvonalas üdülőhelyet hozott létre. Málta strandjai változatosak. Az arany vagy vörös homokos strandoktól a kék lagúnákig és a sziklás partokig. Kávézók és bárok a szezonban a leginkább turisztikailag kedvelt strandokon találhatók. A turisztikai szolgáltatások kiterjednek a szörfözéshez, vízisíhez, sárkányrepüléshez és egyéb vízi sportokhoz szükséges felszerelések bérlésére is. A szigeten számos kijelölt túraútvonal található, ahol hasznát fogja venni az Alza webáruházban és Alza boltjaiban vásárolt túrafelszerelésének. Ha vásárlása során felhasználja Alza kuponkódjait még nagyobb kedvezményben részesülhet. A helyi kézműves piacok Málta vidéki életének középpontjában állnak. Lehetőséget adnak arra, hogy érdekes kosár-, csipke- vagy kötéstárgyakat tekintsenek meg, amelyek itt nagy múltra tekintenek vissza.

Kréta

A gyönyörű strandok, az ősi kincsek, a nyüzsgő városok és a hagyományos falvak varázsa szembetükröző, amint Krétán landol. A Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete az egyik legkedveltebb nyaralóhely, ahol nemcsak gyermekes családok, hanem párok vagy fiatalok csoportjai is nyaralnak. Kréta Görögország déli oldalán található, északról az Égei-tenger, délről pedig a Líbiai-tenger mossa. Egy hagyományokon és szokásokon alapuló szigetről van szó. Az emberek itt gyakran tradicionális ruhákat hordanak, amelyeket évszaknak megfelelően cserélnek. A helyi strandok minden napozni vágyó igényét kielégítik. A görög mitológiában Kréta szigetét Zeusz, az istenek atyja szülőhelyének tartják. Itt találjuk az egyik első európai civilizáció – a minószi – kezdeteit, jellegzetes építészetével, amely ma is megcsodálható azokon a helyeken, ahol a labirintusszerű paloták álltak – Knósszoszban, Faisztoszban vagy Zakrosban. Nem véletlen, hogy számos mesés eposz és mítosz említi őket, amelyek témájukat a sziget gazdag történelméből, valamint büszke és vendégszerető lakóinak életéből merítik.

Ciprus

Ciprus a Földközi-tenger egyik legnagyobb szigete. Ciprust a szerelem szigetének is nevezik. A szerelem szigete, mert ezen a helyen bukkant elő Aphrodité istennő a tengerből, akit a lakók azonnal tárt karokkal fogadtak, és ahogy belépett a templomba, rózsaszirmokat dobtak a lába elé. Ha szereti a görög szigetek hangulatát, remekül fogja érezni magát ebben az országban. Más mediterrán szigetekkel együtt Ciprus régóta küzd a „legnaposabb” címért. Akár 300 napsütéses napról számolhat be, ami Ciprus tengerpartjára csábítja az embert. A ciprusi szigetek Európa legtisztább szigetei közé tartoznak, és sok közülük büszkélkedhet a kék zászló elismeréssel.

A felgyorsult élettempó, a sok felelősség és a stressz nagyon kimerítheti az embert. Ezért szánjon időt a szabadidőre és utazzon el családjával legalább évente egyszer egy felejthetetlen tengerparti útra, ahol csak magára és a családjára összpontosítson, a helyesen megválasztott úticél pedig majd ontja az élményekben dús pillanatokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top