+ Zene

A Müpa nagykorú lett – ritkaságokkal ünnepel

müpa

A Müpa az elmúlt időszakban a fenntarthatósággal kapcsolatos terveit a társadalmi, gazdasági és környezeti témákra is kiterjesztette.

A Müpa építése

Tizennyolc koncertfelvétel-ritkaság bemutatásával ünnepli fennállásának 18. évfordulóját a Müpa.

A Müpa 2005-ös megnyitása óta missziójának tekinti, hogy minél több emberhez juttassa el a minőségi kultúrát. A nyitáskor elindított Felfedezések című sorozat keretében számos, akkor pályája elején álló, ma már elismert művész koncertezett az intézmény tereiben.

Az évforduló alkalmából most a sorozat tizennyolc, a Müpa Stúdió által rögzített emlékezetes előadását, mások mellett Várdai István, Baráti Kristóf, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Kohán István, Palojtay János első koncertjeit élvezhetik újra az érdeklődők.

Magyarország mára nemzetközi szinten is meghatározó kulturális központja nemcsak a komoly-, kortárs, könnyű-, dzsessz- és világzenei közönségét szolgálta ki, de az opera, az újcirkusz, a tánc, az irodalom, vagy a film iránt érdeklődők számára is igyekezett új élményekkel szolgálni.

A Müpa az elmúlt időszakban a fenntarthatósággal kapcsolatos terveit a társadalmi, gazdasági és környezeti témákra is kiterjesztette. Ezzel összehangban szakértők bevonásával már dolgozik fenntarthatósági stratégiáján, amelyet a tavasz folyamán, a következő évad programjainak ismertetésével együtt mutat majd be.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top