+ Életmód

DiscoverEU – 750 ingyenes magyar vonatbérlet az EU-ba

discovereu

Ujhelyi István, az Erasmuson belüli DiscoverEU mentora közölte, hogy eddig 212 ezer bérletet osztottak szét.

Ingyenes európai vonatbérlethez juthat 750 magyar fiatal az Európai Unió DiscoverEU elnevezésű programjának most nyíló újabb, nyolcadik pályázatán – közölte Ujhelyi István európai parlamenti (EP-) képviselő vasárnap, a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján.

Az Esély Közösség alapítója azt mondta, szerdától jelentkezhetnek a bérletekért a 18 évesek. Az idei „első körben” azok pályázhatnak, akik 2004. július 1-je és 2005. június 30-a között születtek, ezen két dátumot is beleértve. Március 29-én délig lehet jelentkezni a program hivatalos weboldalán.

Ujhelyi István, az Erasmuson belüli DiscoverEU mentora közölte, hogy eddig 212 ezer bérletet osztottak szét a jelentkező 916 ezer európai fiatal között. Magyarországról 25 ezren pályáztak a kvóta szerint járó 5 ezer utazási jogosultságra. A jövő héten induló újabb fordulóban több mint 35 ezer ingyenes vonatbérletet osztanak szét, a magyaroknak várhatóan 750 jut.

Az EP-képviselő arra kérte a fiatalokat, hogy „ne csak bulizni induljanak” majd, hanem olvassanak utána a történelmi eseményeknek, és látogassanak el a fontos helyszínekre.

Ujhelyi István a sajtótájékoztatóját Párizs közelében, a versailles-i Nagy-Trianon-kastélyban tartotta. Ezzel kapcsolatban azt mondta: „vannak dolgok, amelyek szétválasztanak minket”, mások viszont az összetartozást erősítik.

„Szétválaszt minket például Trianon, az a békeszerződés, amely nekünk inkább egy békediktátum volt. Mi tehetünk róla, a mi politikusaink” – jelentette ki.

Úgy vélekedett ugyanakkor, hogy a sebre mégis valamiféle gyógyír volt az európai uniós összetartozás.

Bejelentkezése arról szólt, ami egyben kell, hogy tartsa az EU-t – hangoztatta az EP-képviselő.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top