+ Képzőművészet

100 éven át azt hitte a család, csak egy Brueghel-másolat

brueghel

Elárverezik ifjabb Pieter Brueghel XVII. századi flamand festő egy vásznát, amelyet tavaly ősszel találtak egy francia birtokon.

Elárverezik ifjabb Pieter Brueghel XVII. századi flamand festő egy vásznát, amelyet tavaly ősszel találtak egy francia birtokon – írta az ARTnews.com hírportál.

A falusi ügyvéd című képről tulajdonosai nem tudták, hogy a híres flamand festő alkotása, bár már egy évszázada a család tulajdonában van. A The Guardian szerint bár úgy hívták, „a Brueghel”, azt hitték, hogy csak egy másolatról van szó, csak egy kis lakásdísz, ami nem sokat ér.

Malo de Lussac, a Daguerre aukciós cég értékbecslője szerint, aki egy felmérés során talált rá a képre, különleges alkotásról van szó, ifjabb Pieter Brueghel egyik legnagyobb méretű ismert festményéről, amely ráadásul rendkívül jó állapotban van.

„Amikor elküldtük Németországba szakértői ellenőrzésre, amely megerősítette, hogy Brueghelről van szó, és megértették a dolgaik fontosságát, megkérték, hogy készítsünk egy fényképet róluk a festmény előtt, amellyel együtt éltek annyi éven át. Egyszerre volt vicces és megható.”

A festmény március 28-án kerül kalapács alá a Hotel Drouot párizsi árverési háznál a Régi mesterek aukción, a vételárát 600 ezer és 800 ezer euró közötti (228,7 millió-304,9 millió forint) összegre becsülik. Ez jóval alatta marad a 10 millió eurós rekordárnak, amelyet 2011-ben ért el egy ifjabb Brueghel-kép a Christie’s-nél.

A festményt a Cabinet Turquin párizsi székhelyű becsüscég hitelesítette, amely Németországba küldte tanulmányozásra. Klaus Ertz, a flamand régi mesterek szakértője decemberben erősítette meg a kép hitelességét.

A tulajdonos személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top