+ Oktatás

Halálra késelte a diák a tanárnőt

tanárnő

A tanárnő órát tartott egy osztályban, amikor az egyik tanuló megtámadta. A kiérkező mentősök nem tudták újraéleszteni.

Életét vesztette kedden egy tanárnő a dél-franciaországi Saint-Jean-de-Luz egyik magániskolájában, miután tanóra alatt az egyik diák megkéselte – erősítette meg a helyi ügyészség a sajtóértesüléseket.

„Megerősítem, hogy késes támadás történt, és az áldozat elhunyt” – mondta az AFP hírügynökségnek Jérome Bourrier ügyész.

A 16 éves diákot a helyszínen előállították, tettestársakat nem keres a rendőrség.

A tragédia szerda délelőtt a baszkföldi Saint-Jean-de-Luz település Aquinói Szent Tamás katolikus magángimnáziumában történt.

Az Actu.fr hírportál és a Sud Ouest regionális napilap értesülése szerint az áldozat egy ötven év körüli, spanyol nyelvet oktató tanárnő, aki a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentősök nem tudták újraéleszteni. A tanárnő órát tartott egy osztályban, amikor az egyik tanuló megtámadta.

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított nyomozást. A Le Monde című napilap szerint a nyomozás a diák állítólagos pszichológiai problémáira koncentrál.

Tavaly szeptemberben a normandiai Caenban történt hasonló eset: akkor egy 15 éves gimnazista torkon szúrta az egyik tanárát. A 63 éves férfi néhány nappal később elhagyta a kórházat, a diákot szeptember végén vád alá helyezték, és jelenleg egy egészségügyi intézményben tartják fogva.

Olivier Véran kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően együttérzését fejezte ki a kormány nevében, és bejelentette, hogy Pap Ndiaye oktatási miniszter még a nap folyamán a támadás helyszínére látogat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top