+ Képzőművészet

Mácsai István festményeit idéző jelmezbál a Kiscelli Múzeumban

mácsai istván

Mácsai István (1922-2005) Elmozdul a fal! című kiállítása a festőművész műfajokban gazdag életművét mutatja be.

Farsangot rendez február 25-én este a Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár, ahol kurátori tárlatvezetésekkel és koncerttel is várják az érdeklődőket.

A látogatók farsangi jelmezeinek Mácsai István festőművész alkotásait és a fővárosi kutyatartás kultúrtörténetét bemutató VAU! című kiállítás szereplőit kell megidézniük, de idézhetik a Kádár-korszakot is: be lehet öltözni kék Trabantnak, bólogatós kutyának vagy akár Kádár-kockának is – tájékoztatta a Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár az MTI-t.

A jelmezeket zsűri és a közönség is véleményezi, a legjobbakat díjjal jutalmazzák.
Este hat órától Farsangi ugatás címmel tart kurátori tárlatvezetést Balla Loránd és Molnár Álmos a VAU! – A fővárosi kutyatartás kultúrtörténete című kiállításban.

Tíz órától B. Nagy Anikó kurátori tárlatvezetésre várja az érdeklődőket Mácsai István kiállításán Tipsy tour Mácsai címmel.

Hat órától divattörténeti kitekintés tart Smukk és mini, tupír és trapéz címmel Szatmári Judit és B. Nagy Anikó Mácsai István kiállításában.

Az esti farsangi mulatságon Itt van a város – Dalok az 50-es évektől a rendszerváltásig című koncerten Csépai Eszter énekel, gitáron közreműködik Csetverikov Iván.

Mácsai István (1922-2005) Elmozdul a fal! című kiállítása a festőművész műfajokban gazdag életművét mutatja be. A fővárosi kutyatartás kultúrtörténetét megidéző Vau! című tárlatból kiderül egyebek mellett, hogy milyen kutyát tartottak a 19-20. század ismert művészei, politikusai, színészei, de azt is meg lehet tudni, hogyan szabályozták a hatóságok a nagyvárosi kutyatartást, vagy hogyan alakult ki Budapesten és Magyarországon a vakvezetőkutya-kiképzés – áll a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top