+ Zene

Elhunyt Bogányi Tibor karnagy

Bogányi Tibor

Bogányi Tibor 1964-ben alapította az azóta is nagyon sikeres Váci Harmónia Kórust, amelynek 1988-ig vezetője volt.

Életének 87. esztendejében elhunyt Bogányi Tibor karnagy, a Váci Harmónia Kórus alapítója, Vác Város Díszpolgára – írja a Fidelio.hu.

A Váci Harmónia Kórus a Facebookon búcsúzott a Drága Tanár úrtól:

Csend van szívünkben és fájdalom. Néma fájdalom. Pedig legszívesebben felkiáltanánk: Hová mész? Még korai elindulni! Persze tudtuk, hogy egyszer eljön ez a nap, de nem gondoltuk, hogy ennyire hamar. Mintha csak tegnap lett volna az első találkozás, amikor ugyan még női karként ültünk előtted és próbát tartottál nekünk. Vagy amikor már közel száz tagú kórus fogadott a teremben éneklésre készen. Mennyi csodálatos élménnyel és zeneművel gazdagítottál bennünket! Mennyi év, mennyi magával ragadó pillanat… De a sok énekszó után most csend van. Csend és fájdalom. Olyan távolinak tűnik ez a hatvan év. Viszont azt a rengeteg szeretetet, törődést és odafigyelést, amit Tőled kaptunk, soha nem fogjuk elfelejteni! Általad lettünk hétről hétre többek. Neked köszönhetjük, hogy mi még most is együtt énekelhetünk! Nem könnyű az elválás, mi azonban mégis biztosak vagyunk benne, hogy békére lelsz és ugyanolyan mosolygósan vezényeled az égi kart, mint amilyen mosolygósan minket vezettél.

Hálával és szeretettel gondol Rád gyermeked, a Váci Harmónia Kórus.

Bogányi Tibor személyisége, a váci zenei életben kiemelkedő kórusépítő tevékenysége, valamint több évtizedes múltra visszatekintő pedagógiai munkássága elismeréséül 2020-ban vehette át a Vác Város Díszpolgára kitüntetést.

Gyermekei a magyar zenei élet kiemelkedő alakjai: Bogányi Bernadett fuvolaművész, Bogányi Bence fagottművész, Bogányi Tibor karmester, csellóművész, Bogányi Gergely zongoraművész.

Bogányi Tibor 1964-ben alapította az azóta is nagyon sikeres Váci Harmónia Kórust, amelynek 1988-ig vezetője volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top