+ Zene

A Sex Pistols énekese megrázó szöveggel indult, de nem képviselheti Írországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

sex pistols

A most 66 éves énekes a hetvenes évek második felében Johnny Rotten néven forgatta fel a zene világát a Sex Pistols punkcsapat élén.

Elbukott a Sex Pistols egykori frontemberének kísérlete, hogy ő képviselhesse Írországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

John Lydon ír származású brit zenész és posztpunk zenekara, a Public Image Ltd. csak a negyedik helyen végzett Hawaii című számával a dalverseny írországi válogatójának péntek esti döntőjében a hat induló között.

Az RTE ír közszolgálati televízió által megrendezett válogatón a hazájában már szép sikereket arató Wild Youth együttes győzött We Are One című számával.

A Hawaii című szám szerelmeslevél Norához, aki csaknem 50 éve a felesége és Alzheimer-kórban szenved – közölte az indulását januárban bejelentve a 66 éves énekes, aki a hetvenes évek második felében Johnny Rotten néven forgatta fel a zene világát a Sex Pistols punkcsapat élén.

„A dal mindenkihez szól, aki kemény időkön megy keresztül élete útján egy hozzátartozójával. Egyben annak a reménynek az üzenete, hogy a szeretet végül mindent legyőz”

– fogalmazott Lydon. Az énekes szülei Írországban születtek, ő maga brit állampolgár.

Az idei dalfesztivált Liverpoolban rendezik május 9. és 13. között. A házigazda eredetileg Ukrajna lett volna, mivel tavaly az ukrán Kalush Orchestra nyert a Stefania című dallal, ám Kijev az orosz-ukrán háború miatt visszalépett a rendezéstől.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top