+ Irodalom

Mégis ki tudott nyitni a Márai-könyvesbolt Mexikóban

Márai Sándor

Aztán újabb fordulat történt a Márai-könyvesbolt életében, január 30-án a bolt az előzmények ellenére megkapta a működési engedélyt.

Márai Sándor nevét viselő könyvesbolt nyílt január 19-én Chihuahua város történelmi központjában (Chihuahua állam fővárosa, Észak-Mexikó). A könyvesbolt alapítója Javier Corral Jurado politikus, aki a szövetségi állam kormányzója volt 2016 és 2021 között – írtuk néhány nappal ezelőtt.

Aztán váratlan fordulat történt, a könyvesboltot egy engedély hiányára hivatkozva még aznap bezáratta a hatóság, így az összesereglett tömeg egy közeli parkban tartotta meg az ünnepélyes megnyitót:

A politikai bosszú durva megnyilvánulására került sor az ünnepélyes megnyitó napján. A jelenlegi kormányzó, aki érintett egy korrupciós ügyben, még Corral idejéből, bezáratta a könyvesboltot arra hivatkozva, hogy bizonyos engedélyeket nem szereztek be. Erre Corral egy parkba, a “Parque Revolución”-ba helyezte át az eseményt, Pancho Villa mauzóleuma elé.

Aztán újabb fordulat történt a Márai-könyvesbolt életében, egy január 30-án kiadott közlemény szerint a bolt az előzmények ellenére megkapta a működési engedélyt:

Ma reggel 10-kor kinyitottak – kaptuk a hírt Virág Ibolyától, a Párizsban élő műfordító könyvkiadótól. Közleményük szerint:

Alig több mint egy órája, délután 5:47-kor értesítették jogi képviselőnket könyvesboltunk újranyitásáról!

18 óra 12 perckor pedig az önkormányzat két megbízottja eltávolította a zárópecsétet.

Holnap délelőtt 10 órától nyitjuk meg kapuinkat a nagyközönség előtt. Várunk mindenkit szeretettel!

Folytatjuk erős 2023-as kulturális programunkat. Szeretnénk a találkozás, a gondolkodás, a fény és a remény terepe lenni minden chihuahuai számára. A kultúráért való munka, a könyvek népszerűsítése és az olvasás ösztönzése az, amin dolgozni akarunk, és továbbra is ezt fogjuk tenni.

Köszönjük mindenkinek a szolidaritást és a támogatást!!!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top