+ Életmód

A világvégét várta egy hét tagú család a borospincében

család

A hatóságokat a múlt héten arról értesítették, hogy egy család illegálisan rendezkedett be egy présházban és a hozzá tartozó alagútban.

Az osztrák rendőrség hétfőn közölte, hogy őrizetbe vett egy világvégeváró férfit, aki illegálisan élt egy borospincében egy nővel és hat fiatal gyermekkel az Ausztria északkeleti részén, a cseh határ közelében található Hadresben.

A hatóságokat a helyiek a múlt héten arról értesítették, hogy egy család illegálisan rendezkedett be egy présházban és a hozzá tartozó alagútban. A környékbelieknek a gyermekek hangja tűnt fel – mondta el Erich Greil alpolgármester.

„Mihelyst valaki közeledett a helyszínhez, a hangok elcsendesedtek” – tette hozzá.

Múlt csütörtökön két szociális munkás kereste fel a pincét, hogy ránézzenek a gyerekekre, de a velük lakó 54 éves férfi paprikasrayvel támadt rájuk, és elbarikádozta a bejáratot. A szociális munkások ezután kihívták a rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit. A pince átkutatásakor a hatóságok egy negyvenéves nőre és hat gyermekre bukkantak.

A gyermekek közül a legfiatalabb héthónapos, a legidősebb ötéves. A rendőrségnek egyelőre nem sikerült meghatároznia személyazonosságukat. Az őrizetbe vett férfi azt mondta, hogy a gyerekek Angliában születtek. Ausztriában nincsenek bejelentve. A rendőrség szerint a kiskorúakat nem bántalmazták és nem hanyagolták el. Jelenleg a kerületi közigazgatás gondoskodik róluk.

A rendőrség több fegyvert – egyebek között egy második világháborús karabélyt, számszeríjakat és légpuskákat – talált a helyszínen.

A hatóságok szerint a borospince saját víz- és áramellátással rendelkezett, illetve évekre elegendő élelmet halmoztak fel benne. Médiaértesülések alapján úgy tudni, hogy a férfi a világvégére készült.

A helyi média arról tudósított, hogy az őrizetes az úgynevezett Reichsbürger mozgalom tagja. A különféle összeesküvés-elméletekben hívő, radikális jobboldali csoport tagjai illegálisnak tekintik Németország felosztását a második világháború után, és úgy vélik, hogy a Harmadik Birodalom még mindig létezik.

A férfi a nyomozás lezárását követően szabadlábon védekezhet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top