+ Színház

A Pick épületében próbálja a Szegedi Nemzeti a Hegedűs a háztetőnt

pick

Az önkormányzati fenntartású intézmények ideiglenes bezárása miatt a Pick Szeged Zrt. által felajánlott helyszínen folynak a próbák.

Az önkormányzati fenntartású intézmények ideiglenes bezárása miatt a Pick Szeged Zrt. által felajánlott helyszínen folynak a Szegedi Nemzeti Színház egyik márciusi bemutatója, a Hegedűs a háztetőn című musical próbái.

Felföldi Károly, a Pick Szeged Zrt. gazdasági igazgatója a keddi próba előtt azt mondta, decemberben kereste meg a céget a színház, hogy az emelkedő rezsiköltségek miatt több hétre kénytelenek bezárni épületeiket.

A Pick Szeged Zrt., a Bonafarm csoport tagjaként lehetőségéhez mérten igyekszik támogatni a kulturális életet. A Pick klubban sikerült olyan helyiségeket találni, melyek megfelelőek a színház számára – közölte a szakember.

Barnák László, a színház főigazgatója hangsúlyozta, a cég hosszú ideje a színház támogatója. A cég segítsége lehetőséget teremtett arra, hogy a társulat folytatni tudja a darab próbáit. A Pick klub épületében található táncterem kiváló helyszín a színészek, a teljes tánc- és énekkar számára, időnként több mint ötven ember próbálhat itt.

pick

Szeged, 2023. január 17.
Felföldi Károly, a Pick Szeged Zrt. gazdasági igazgatója (b) és Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója (b2) beszél Szegeden, a Pick klub nagytermében 2023. január 17-én. Az önkormányzati fenntartású intézmények ideiglenes bezárása miatt a Pick Szeged Zrt. által felajánlott helyszínen, a Pick klubban folynak a Szegedi Nemzeti Színház egyik márciusi bemutatója, a Hegedűs a háztetőn című musical próbái.
MTI/Rosta Tibor

A darabot rendező művész kifejtette, 1986 októberében ezzel a produkcióval indította a felújított teátrum új évadát. Főszerepet akkor Király Levente, majd 2005-ben Gregor József játszotta, a nagy elődöket pedig Tevjeként ezúttal Borovics Tamás követi.

A musicalt hatalmas stábbal, grandiózus látványvilággal állítják színpadra az alkotók Varsányi Anna díszlet- és jelmeztervei alapján, Hermann Szabolcs zenei vezetésével, Hajdu Anita koreográfiájával. A szegedi társulatot vendégművészként kiegészíti az elmúlt évek sikerprodukciója, a Valahol Európában néhány gyerekszereplője és Szemenyei János.

A színész-rendező szerint csodálatos derű és életöröm árad a musical zenéjéből és történetéből, amely egyaránt szól a szülő és gyermek, az egyén és közösség viszonyáról, s arról is, hogyan állunk mások döntéséhez.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top