+ Irodalom

Ostorcsergetéssel búcsúztatták az Óévet Pápán

pápán

Pápán 25 fő csergette ostorát, a legfiatalabb 12 éves a legidősebb 65 éves volt. Az ostorpattogtatók, egyesületi és népviseletes…

Fotó: Lampért Gábor
Keresés a weben

Az év utolsó napján a Hétcsillag Kulturális és Sport Egyesület régi hagyományt elevenített fel. 13. alkalommal űzték el a gonosz szellemet a városból – tájékoztatta lapunkat Lampért Gábor.

pápán

Fotó: Lampért Gábor

Pápán 25 fő csergette ostorát, a legfiatalabb 12 éves a legidősebb 65 éves volt. Az ostorpattogtatók, egyesületi és népviseletes öltözetben elevenítették fel a régi hagyományt.

Az ostorcsergetők a Március 15.-térről  indultak a város főutcáján a Főtérre .

pápán

Fotó: Lampért Gábor

A karikás ostor fontos jelképe a magyar kultúrának, régebben pedig a jeles napok alkalmával hagyománynak számított az ostorral való csattogtatás, virtuskodás, tiszteletadás. Ez az utcák és a terek spirituális megtisztítását szolgálta.

pápán

Fotó: Lampért Gábor

Az ilyen alkalmak közé tartozott szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva az egyensúly helyreállítását a föld és az ég között.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. PáLoS TReND szerint:

  A NER VISZONT ORSZÁGSZERTE GYILKOSSÁGOKKAL ÜNNEPELT!!!
  GÉZA = AZ ÉGi FELTÁMADÁS = FEL TÁMADÁS!!!…- az ISTENI SZABADSÁGUNKÉRT!!!
  Tulipán Géza a UCC-s szabadságharcos és igehirdető megöletett zsici-Hitler közbenjárásával!!!…-, ha valakinek nem rémlene a Mészáros csatornák hírnyelőitől!!!
  Extrém gyorsan egy közös megtisztulási rituálé alatt mérgezték meg…- majd harmadnapra ki is szállt belőle a lélek!!!
  Gézáék új rendszámokat avattak föl és ültettek el a köztudatba, ami derékba törte Orbánék sátánista világát rég nem létező ún. országát!!!
  Ezért ilyen villám módon hagyatták itt a porhüvelyt Gézával (D)Rogánék!!!
  …mert 33 év CIONISTA GYARMATOSÍTÁSÁNAK új ISRAHELLSÉGÉT VÉREZTETTE KI.
  MONDOM: SEMMI PERC ALATT!!!
  Január 1-től viszont Gézának és az UCC-nek hála már nem kell igazolnunk magunk, hogy kik és mik is vagyunk…- se a járművünket!!!
  Viszont egyre esélyesebb, hogy hamarosan vallaniuk kell a Fenevad szolgálóinak, hogy a NASA féle „ŰR” tényleg csak két fül között tátong a Darwin félék üres tornyaiban!!!
  Amúgy bitang nehéz nem arra „azt-hiszemezni”, hogy a „ti kód-szolgák” ölték meg Gézát, miközben szájtátatva zajlik a digitális világbirodalom Pegasus szárnyalása végbéltől az agyig!!!…- és ahogy kitűnik, új-Israhellben már a likvidálások is látványosabb tempóban
  kiviteleztetnek!!!
  Habár mindez valójában 8 éve kezdődött Horváth Nancy (D)Rogán általi kivégeztetésével!!!
  Természetesen amúgy demokratikusan és alkotmánytalanul kufárosan.
  Ahogyan Jair Lapid is megfenyegette az “országokat” (na, jó, cégek!!!), nehogy Hágába vigyék a bíróságra a Palesztin-Holokausztot!!!
  Közben a Blak Rock felzabálta a Magyar Királyságot koronásostul, de már fitymátlanul…
  Ami viszont bizonyosnak tűnik, hogy megszűnt még a látszata is annak, hogy működik bármilyen “jog” Orbániában=Magyarmaton.
  Napkeleten egyszerűen likvidálják, aki nem tetszik, nem odavaló, korrupt…- nehogy kiköhögje vagy lefirkantsa, hogy akik kinyírják, azoknak lopott, azokkal együtt csalt…és gyilkolt „mindhalálig”!!!
  A felcsúti dögkút törzsvendég állítólag mostanság többet szuszog (mint kéne!!!) amiatt…-, hogy a maga köré édesgetett szabadkőműves ferde hajlamú halál brigádot, hogyan s miből etesse még?…- “demokratikus” maffiarendszerben, amit hol zsidrákoknak, főispános trottyosoknak, turáni krinolin csatároknak skiccelnek nem csak tűzfalakra a „hóttostoba” szavazóik számára…
  Éljen a Háború, halál a Békére!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=5S8Xjb2hrnk
  https://www.youtube.com/watch?v=iSYRLx6apYY
  https://www.youtube.com/watch?v=WvtUNaVbf6I

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top