+ Képzőművészet

Keserü Ilona színkutatással foglalkozó festménye 80 milliót ért

Keserü Ilona

Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye még nem szerepelt a műtárgypiacon, a színkutatás kérdését járja körbe.

Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye 80 millió forintért, Maurer Dóra egyik alkotása 60 millió forintért kelt el a Virág Judit Galéria háború utáni és kortárs műveket felvonultató árverésén Budapesten szombat este.

Az idén 25 éves Virág Judit Galéria aukcióján a hazai kortárs szcéna legkeresettebb művészeinek kiemelkedő alkotásaira lehetett licitálni – közölték.

Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye még nem szerepelt a műtárgypiacon, a színkutatás kérdését járja körbe, és a festő életműve egyik kiemelkedő alkotásának számít.

Maurer Dóra 1985-ös Quasi-kép, perspektivikus, a 71. lépésből című műve 60 millió forintos leütéssel talált gazdára. A tájékoztató szerint ez az alkotás a korai ’80-as évek képzőművészeti kontextusában kulcsfontosságú szerepet tölt be.

Keserü Ilona

Mauer Dóra

A gyűjtők körében keresett Bak Imre Aktuális dialektika című, 1990-ben készült akrilfestményének értéke 15 millió forintig kúszott fel, míg Fajó Jánosnak, az egyedi geometrikus művészet mesterének Forgó III. című, 1987-es olajvászna 5,5 millióról érte el a 16 millió forintos leütést.

Keserü Ilona

Bak Imre

Nádler István 1970-es, cím nélküli akril műve vibrálóan színes alakzatokkal és fekete-fehér sávokkal játszik. A kép 28 millió forintért kelt el.

„Tizenegyedik alkalommal tisztelgünk a kortárs magyar művészet előtt, és ez a mostani anyagunk valóban ünneplésre ad okot”

– idézi a tájékoztató Kelen Anna művészettörténészt, az aukció vezetőjét, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben kivételes remekművek kerültek a piacra, 2022-ben folyamatosan emelkedett a kortárs alkotások iránti kereslet, ezért bíznak abban, hogy a következő időszakban még inkább felértékelődnek a kortárs művek a gyűjtők és befektetők körében.

A Virág Judit Galéria árveréssorozata hétfőn a 71. Téli aukcióval folytatódik, amelyen többek között Rippl-Rónai József és Vaszary János csaknem száz éve nem látott remekművei mellett több más klasszikus alkotás kerül kalapács alá – áll a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top