+ Film

Gábor Zsazsa özvegye meghatottan emlékezett vissza feleségére

Gábor Zsazsa

2016. december 18-án hunyt el a világhírű hollywoodi díva, Gábor Zsazsa. A Magyar Hollywood Tanács ez alkalomból ünnepi megemlékezést tartott

Korábbi felvétel, fotó: Mohai Balázs

2016. december 18-án hunyt el a világhírű hollywoodi díva, Gábor Zsazsa. A Magyar Hollywood Tanács ez alkalomból ünnepi megemlékezést tartott a díva sírjánál, a Fiumei úti Művészparcellában.

Mint ismeretes 2021-ben került ide végső nyughelyére a Budapesten született hollywoodi híresség.

A megemlékezés elején Dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa főtitkára mondott áldást és olvasott fel az Ótestamentumból. A jelenlevők Zsazsa kedvenc virágjával, a sárga rózsával fejezték ki tiszteletüket.

Frederic von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa özvegye meghatottan emlékezett vissza feleségére. Kiemelte, hogy mennyire büszke volt magyarságára. Felidézte közös magyarországi látogatásaikat. Jelezte, hogy maga is majd felesége mellett, Budapesten kíván végső nyugalmat találni.

Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke elmondta, hogy 95. születésnapja alkalmából ismerte meg Gábor Zsazsát, aki már akkor hangsúlyosan fejezte ki akaratát, miszerint Budapesten szeretne végső nyugalomra kerülni. Ez a szándék rendkívül fontos volt számára. 2021-ben, 5 évvel halála után, végre sikerült megvalósítani Gábor Zsazsa végső akaratát. Ebben a Magyar Hollywood Tanácsnak is nagy szerepe volt.

Az özvegy ezúttal csak rövid tartózkodásra érkezett Budapestre. A Magyar Hollywood Tanács elnöke jelezte, hogy megállapodás született Frederic von Anhalt herceggel, miszerint 2023 elején létrehozásra kerül a budapesti Gábor Zsazsa Alapítvány

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top