+ Zene

A Uriah Heep megdobogtatta rockszíveket

Uriah Heep

Az 53 éve alakult Uriah Heep adott koncertet december 11-én vasárnap. A program a Uriah Heep munkássága előtt tisztelgett.

Keresés a weben

Az 53 éve alakult Uriah Heep adott koncertet december 11-én vasárnap a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Plenáris termében. A legendás brit hard rock zenekar két blokkból álló dupla műsort adott elő.

Az eredetileg 2020 februárjára a Barba Negrába az 50 éves jubileumi turné budapesti állomásaként tervezett koncertet a koronavírus-járvány miatt korábban többször elhalasztották. A program a Uriah Heep munkássága előtt tisztelgett.

Az est első részében, 19 óra 30 perctől színházi jellegű, akusztikus előadást hallhatott a közönség, a rövid szünetet/átszerelést követően a második blokkban igazi rockkoncert dübörgött.

A dupla műsorban elhangzottak a legnagyobb Uriah Heep-slágerek, köztük a Lady in Black, az Easy Livin’, a July Morning és a Stealin’. Az egyetlen megmaradt alapító tag, Mick Box gitáros mellett színpadra lépett a már több mint három és fél évtizede a zenekarban játszó Bernie Shaw énekes és Phil Lanzon billentyűs, valamint a 2000-es évek elején érkezett Russell Gilbrook dobos és Davey Rimmer basszusgitáros.

A koncert során megemlékeztek elhunyt, egykori zenésztársaikról, így Ken Hensley-ről, David Byronról, Lee Kerslake-ről, John Wettonról és John Lawtonról.

A hatvanas évek végén indult, meghatározó hatású együttes 2018-ban jelentette meg 25. stúdióalbumát Living the Dream címmel, amit 2018 októberében az Akvárium Klubban is bemutattak.

A Uriah Heepet 1969-ben, Londonban alapította Mick Box és a későbbi énekes, David Byron (Spice), nevüket Charles Dickens David Copperfield című regényének egyik szereplőjétől kölcsönözték. Karrierjük az 1970-es Very ‘eavy… Very ‘umble albummal indult, az alapító tagok közül napjainkra egyedül Mick Box gitáros maradt. A jelenlegi énekes Bernie Shaw és Phil Lanzon billentyűs a nyolcvanas évek közepén csatlakozott, Russell Gilbrook dobos 2007, Davey Rimmer basszusgitáros 2013 óta tag.

A zenekar az elmúlt több mint öt évtizedben olyan slágereket írt, mint a Gypsy, az Easy Livin’, a July Morning, a Look At Yourself, a Stealin’ vagy a Lady in Black, utóbbi összesen háromszor állt a németországi slágerlista élén, az egyik alkalommal hat hónapot töltött ott. A zenekar több mint 45 millió lemezt adott el világszerte, 1969 óta 56 országban négyezer koncertet adott; az egyik első nyugati zenekarként játszottak Oroszországban 1987-ben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top