+ Film

A 32 éves Kristen Stewart lesz a Berlinale zsűrielnöke

Kristen Stewart

Fiatal, ragyogó és jelentős munka áll már mögötte, Kristen Stewart tökéletes híd Amerika és Európa között – mondta a Berlina igazgatója.

Kristen Stewart színész-filmrendező lesz a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke – számolt be róla a deadline.com hollywoodi portál.

„Fiatal, ragyogó és jelentős munka áll már mögötte, Kristen Stewart tökéletes híd Amerika és Európa között”

– méltatta a sztárt a Berlinale két igazgatója, Mariette Rissenbeek és Carlo Chatrian.

Számos emlékezetes karaktert formált meg filmjeiben, köztük az Alkonyat Belláját vagy a walesi hercegnét, és nemzedéke egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb színészének tekintik.

A 32 éves színésznő már két évtizede forog a filmvilágban. David Fincher Pánikszoba című 2002-ben bemutatott filmjében Jodie Foster partnereként robbant be a köztudatba, majd 2008 és 2012 között az Alkonyat-filmek főszereplőjeként aratott sikert világszerte. Legutóbbi munkái közé tartozott a Spencer című filmben Diana hercegnő szerepe, amelyért idén Oscarra is jelölték.

Filmrendezőként 2014-ben debütált, azóta egy rövidfilmjét a velencei filmfesztiválon, egy másikat pedig Cannes-ban mutatta be. Most dolgozik The Chronology of Water című első nagyjátékfilmjén, Lidia Yuknavitch amerikai író memoárjainak adaptációján.

A Berlinale nemzetközi zsűrijének további tagjait később jelentik be. A fesztivált 2023. február 16. és február 26. között rendezik meg. A filmmustra tiszteletbeli Arany Medve-életműdíjával tünteti ki Steven Spielberg filmrendezőt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top