+ Életmód

Egy grúziai túra alatt biztosan nem fogunk unatkozni

grúziai túra

Az úti cél megválasztása nagyon fontos, hiszen más élményt ad egy görög tengerparti pihenést és mást egy grúziai túra.

Azok, akik minden évben megszervezik a nyaralásukat, jól tudják, hogy időben el kell kezdeni nézelődni. Az úti cél megválasztása nagyon fontos, hiszen más élményt ad egy görög tengerparti pihenést és mást egy grúziai túra.

Ha tehetjük, válasszunk szervezett túrát

Amennyiben teljes kikapcsolódásra vágyunk, érdemes különleges helyszínt választani a szabadság eltöltéséhez. A WanderWell grúziai túrája rengeteg kalandot tartogat számunkra, és mivel szervezett utazásról van szó, az előkészületek terhét is leveszik a vállunkról. A repjegy- és szálláskereséssel sem kell bajlódnunk, elegendő csupán kiválasztani a számunkra ideális dátumot.

Aki Grúziába látogat el, azt tapasztalhatja, hogy az európai és az ázsiai kultúra nyomai is fellelhetőek. A turistáknak hihetetlen mennyiségű természeti látnivaló megtekintésében lehet részük. Maga az ország nagyon kicsi, Magyarország területének csupán háromnegyede. Nem ritkák a lovastúrák vagy a terepjárós kirándulások, de az elnéptelenedett falvakban való sétának is megvan a maga romantikája.

Ha grúziai túra, akkor ezeket látnod kell

A hely számtalan meglepetést tartogat. Kevesen tudják, de a Grúz Svaneti tartományban található 700 éves építmények az UNESCO világörökség részét képezik. Ezek a csodák még a vérbosszú idején épültek és azóta is fennmaradtak. Innen nem túl messze a világ egyik legszebb útján közelíthetjük meg Ushgulit, amelyet a legmagasabban lakott európai településként tartanak számon. Innen gyakran lovastúrák indulnak a Shkhara-gleccser felé, de azoknak, akik félnek a lovaktól, terepjárókkal vagy gyalogosan is megközelíthetik a helyet.

Ha már Grúzia, akkor nem hagyhatjuk ki a Chalaadi-gleccsert, amelyhez varázslatos fenyves erdőn keresztül vezet az út, de ugyancsak kihagyhatatlan látnivaló a Koruldi fennsík. Nem feledkezhetünk meg a Martvili-kanyonról sem, ahol egy rövid csónaktúra által bejárhatjuk a túristaösvényt is. Érdemes szót ejteni Goriról is, hiszen ez Sztálin szülővárosa, ahol egy múzeumot is létrehoztak az emlékére, és személyes tárgyai mellett gyermekkori házába is bepillanthatunk.

Ide is el kell jutnod

A Truso-völgy egész napos túrázási lehetőséget kínál, noha nem gyalogosan, hanem terepjárókkal hatolhatunk be a Kaukázus völgyeibe. Vadregényes tájakat láthatunk, ahol több száz éves erdőrendszerek és elnéptelenedett falvak tárulnak elénk. A Szentháromság templom pedig önmagában páratlan látkép. Innen érdemes Tbiliszi felé venni az irányt és városnézéssel tölteni a napot, illetve benézni a kénes termálfürdők valamelyikébe.

Aki részt vesz egy grúziai túrán, feltétlenül ismerkedjen meg a helyi gasztronómiával, kóstolja meg az éttermek kínálatát, illetve ízlelje meg a helyi borokat. Érdemes elsétálni a helyi piacra és megtapasztalni, hogy milyen a hangulat az itteni romkocsmákban. Ismerkük meg Kutaiszit és a méltán neves Bagrati székesegyházat. Tökéletes helyszín arra, hogy beszerezzük a szuveníreket, illetve vásároljunk a helyi gyümölcs- és sajtkínálatból.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top