+ Tudomány

Hangalapú ingatlan keresés

Hangalapú ingatlan keresés

A hangalapú keresés egyre nagyobb teret hódít világszerte, így Magyarországon is egyre többen használják a hang alapú keresést.

A hangalapú keresés egyre nagyobb teret hódít világszerte, így Magyarországon is egyre többen használják a hang alapú keresést. Ebben nagy szerepe van a Google keresőjének és az okostelefonokba épített asszisztenseknek, illetve az okos házi segédek egyre nagyobb népszerűségének. Az ingatlan hirdetési portálok között elsőként a megveszLAK-on is lehet már keresni ingatlanokat hang vezérléssel.

A hangalapú keresés előnyei

A hangalapú keresésnek egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehet használni, mint a hagyományos keresést.

Az okostelefonok méretének jelentős növekedése ellenére sok embernek nehézséget okoz egy bonyolultabb keresés összeállítása a sok kattintás és pötyögési igénye miatt, de az olyan egyszerű keresések, mint pl. albérlet Budapest is sokkal gyorsabban megoldható, mint bepötyögéssel.

Például egy olyan keresés, hogy „eladó 3 szobás új építésű azonnal költözhető házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig” összeállítása bemondással mindössze 2-3 másodpercet vesz igénybe, míg ugyanez kereső beállításával (kategória választás, település és km kiterjesztés kiválasztása, állapot választás, szobaszám beírása, minimum és maximum ár beírása) akár fél perc is lehet.

Hangalapú keresés elindítása a megveszLAK-on

A megveszLAK látogatóinak 65%-a okostelefonról keres ingatlant, amin nagyon meg tudja könnyíteni a keresést az új fejlesztés.

A technológiából adódóan asztali változaton IE Edge és Chrome böngészőkben, mobilokon pedig Android operációs rendszeren és szintén Chrome böngészőben működik az egyszerű hangkeresés.

A hangalapú kereséshez engedélyezni kell a webhelyen a mikrofon használatot (az engedély bármikor visszavonható és kizárólag arra az egy webhelyre korlátozódik az engedély, ahol azt megadjuk.

Hangalapú ingatlan keresés

Egyes esetekben (mobiltelefon függő a probléma) mobilokon még Chrome böngészőben sem működik, de a billentyűzet mikrofonjának használatával át lehet hidalni. Ekkor a mikrofonos beviteli mezőbe bele kell kattintani és a billentyűzet mikrofonjával bemondani a keresést, majd a KERESÉS-t el lehet indítani.

Hangalapú ingatlan keresés

I-SZKIRI keresések sokszínűsége

Az I-SZKIRI szó az Ingatlan és a Siri szavakból valamint az iszkiriből alakult ki, ami a gyorsaságra utal. Az I-SZKIRI már most nagyon sok féle keresési szándékot megért és a későbbiek folyamán a használat alapján folyamatosan javítva és bővítve lesz (ami nem működött ma, az egy hét múlva már működhet, ezért később érdemes újra megpróbálni).

Amiket már most felismer a rendszer

•             Települések és városrészek nevei, amik az adatbázisban szerepelnek

•             Környékén szó (15km-el kiterjeszti a keresést)

•             Balaton körüli keresések

•             Kategóriák és alkategóriák (közel 60 féle, pl. ház, lakás, családiház, ikerház, panel, tanya, stb.)

•             Ingatlan állapot leírása (pl. új építésű, felújított, felújítandó, stb.)

•             Minimum szobaszám

•             Minimum ár és maximum ár

•             Speciális ingatlanok keresése (pl. zöld hitelre alkalmas, kétgenerációs, akadálymentesített, mobilház, stb.)

I-SZKIRI sokszínűségét bemutató példa keresések

Az ISZKIRI-nek természetes nyelvezettel (is) el lehet mondani, hogy mit keresünk, mintha egy barátnak mondanád. A használatról készült egy videó is. Jöjjön pár példa, ami bemutatja a képességeit:

eladó lakás Budapest

kiadó 2 szobás lakást keresek Budapesten és környékén 50 ezertől 150 ezerig

cserélhető 2 szobás lakást keresek Budapesten és környékén

kettő szobás részben téliesített használt mobilházat keresek 5 milliótól 6 millióig

3 szobás zöld hitelre alkalmas házat keresek Budapesten 50 milliótól 100 millióig

3 szobás új építésű könnyűszerkezetes házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig

eladó 3 szobás új építésű azonnal költözhető házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig

eladó 3 szobás jó állapotú kétgenerációs házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig

eladó 3 szobás jó állapotú parasztházat keresek Dombóvár és környékén 5 milliótól 100 millióig

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top