+ Film

Ben Affleck 50 éves – de mit nem tudunk még a színészről?

Ben Affleck

Ben Affleck színész, forgatókönyvíró és producer 1972. augusztus 15-én született a kaliforniai Berkeleyben.

fotó: latimes.com

Ben Affleck színész, forgatókönyvíró és producer 1972. augusztus 15-én született a kaliforniai Berkeleyben Chris és Tim Affleck gyermekeként. Szülei nem sokkal a születése után szétmentek, és hivatalosan is elváltak, amikor ő 11 éves lett. A szétválás után Affleck és testvérei Cambridge-be, Massachusettsbe költöztek.

Affleck színészi tehetsége először 7 évesen tűnt fel a “The Dark End of the Street” című filmben, amelyet a család egy barátja készítette.

Nyolc évesen Affleck szerepelt a The Voyage of the Mimi című televíziós produkcióban. Ugyanebben az évben találkozott leendő legjobb barátjával, Matt Damonnal is, aki két háztömbnyire lakott tőle.

Karrier

Ben rövid ideig a Vermonti Egyetemen és a kaliforniai Occidental College-ban járt, de otthagyta azt az álmát, hogy Hollywoodban színészkedjen. Első nagy filmje a Vágyak csapdájában (School Ties) volt, amelyben Damon és Brendan Fraser is szerepelt.

Affleck ezután zsarnokként jelent meg a kultikus Tökéletlen idők című klasszikusban.

1992-ben Affleck és Damon együtt dolgoztak a Good Will Hunting című forgatókönyvön. A forgatókönyv elkészítésével kapcsolatos hosszas küzdelem után a Miramax 1996-ban megvásárolta a film jogait.

A Damon, Affleck és Robin Williams főszereplésével készült filmet 1997-ben mutatták be a kritikusok és a közönség elismerésére. Affleck és Damon elnyerte a Golden Globe-ot és a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjat.

Az Oscar-díj elnyerése után Affleck több jelentős filmszerepet kapott. Bruce Willis és Liv Tyler mellett szerepelt az 1998-as Armageddon című sikerfilmben, amely az év második legtöbb bevételt hozó filmje lett, több mint 550 millió dollár bevétellel világszerte.

Szerepet kapott A Fantomok című scifi, horror filmben is amely a coloradói Snowfield békés városában játszódik, ahol valami gonoszság kiirtotta a lakosságot.

Ugyanebben az évben mellékszerepet kapott a Szerelmes Shakespeare című népszerű filmben, amely számos Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb film díját.

2000-ben Affleck mellékszerepet játszott a Brókerarcok című drámában, és főszereplője volt a Hulla, hó, telizsák akcióthrillernek, Charlize Theronnal és Gary Sinise-vel.

2001 nyarán Affleck újra összeállt Michael Bay és Jerry Bruckheimer Armageddon csapatával a Pearl Harbor kasszasikerhez, melynek főszereplői Kate Beckinsale, Josh Hartnett és Cuba Gooding Jr. voltak.

Nem sokkal azután, hogy a film a mozikba került, Affleck bejelentkezett a kaliforniai malibui rehabilitációs központba, hogy alkoholfüggőség miatt kezelést kapjon.

Matt Damonnal produkciós céget alapítottak

Affleck és Matt Damon megalapította a LivePlanet produkciós céget. A duó készíti a Project Greenlight – Induljon a forgatás című dokumentumfilm-sorozatot, amely feljogosítja a feltörekvő forgatókönyvírókat kreatív elképzeléseik megalkotására. A műsor három Emmy-jelölést kapott a reality-műsorok kategóriában.

Affleck még abban az évben visszatért a játékfilmekhez, amikor fiatal Jack Ryanként szerepelt a A rettegés arénájában. A film jól szerepelt a pénztáraknál, és megerősítette Affleck akciósztár hírnevét. A következő filmje, a Daredevil is egész jó bevételt hozott.

Nők Ben Affleck életében

A klinikán való tartózkodása után Affleck összejött Jennifer Lopez színésznővel és énekesnővel. Kapcsolatuk ismét a rivaldafénybe sodorta Afflecket.

2003 novemberében Affleck bejelentette eljegyzését Lopezzel, 2004 elején azonban lemondták az esküvőjüket, túlzott médiafigyelemre hivatkozva a szakítás okaként.

Ugyanebben az évben Affleck szerepelt a A felejtés bére című sci-fi filmben, amely gyenge bevételt hozott. Következő két filmje, a 2004-es Apja lánya és a Túlélni a Karácsonyt című két vígjáték is küszködött, hogy felkeltse a közönség figyelmét.

2007-ben Affleck a kamera mögött dolgozott a Hideg nyomon című film rendezőjeként és társírójaként. A rendező testvére, Casey Affleck főszereplésével készült krimi filmről a kritikusoktól rengeteg kritikákat kaptak. 2009-ben Affleck visszatért a Nem kellesz eléggé című kasszasikerhez, valamint a A dolgok állása és az Kivonat című akciófilmekhez.

Affleck egyik legnagyobb sikerét a kamera előtt és mögött érte el, amikor bemutatták a 2012-es Az Argo-akció című filmet, amely Tony Mendes volt CIA-ügynökről szól, aki hat amerikai állampolgárt vezetett biztonságos helyre az 1979-es iráni túszválság idején.

Az Argo-akció rendezéséért megkapta a legjobb rendezőnek járó Golden Globe-díjjal. A film elnyerte a Dráma kategóriában a legjobb filmnek járó Golden Globe-díjat, valamint a legjobb filmnek járó Oscar-díjat 2013-ban.

Óriási sikere után a színész a projektek érdekes keverékét vállalja. A 2013-as Vakszerencse című thrillerben Justin Timberlake-kel és Gemma Artertonnal játszott együtt.

Kapcsolata Jennifer Lopezzel

●    Lopez-től való szakítása után Affleck a Daredevil színésztársával, Jennifer Garnerrel jöttek össze. Kilenc hónapnyi randevúzást követően eljegyezték egymást, és 2005. június 29-én házasodtak össze. Lányuk, Violet Ann 2005. december 1-jén született.

●    2009 januárjában megszületett második lányuk, Serafina. 2012. február 27-én született fiúk, Samuel.

●    2015-ben Affleck és Garner bejelentették, hogy elválnak. Kicsit később mégis meggondolták a válást, és bejelentették, hogy dolgozni fognak a kapcsolatukon.

●    A pár végül 2017 áprilisában beadta a válókeresetet. A hírek szerint ez egy békés szakítás volt, amelyben közös jogi és fizikai felügyeleti jogot kértek gyermekeikre. Válásukat 2018. október 5-én véglegesítették.

●    Végül Jennifer Lopez és Ben Affleck újból összejöttek, eljegyezték egymást, és végre kimondták: „a boldogító Igent”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top