+ High-tech

Már lehetséges az elektromos autó töltése napelemmel

elektromos autó

De azt már kevesebben tudják, hogy az elektromos autó töltésére is lehet használni a napelemes rendszert…

Keresés a weben

A jelenkori energiaválság egyre jobban megmutatja, hogy az energiahordozók területén hatalmas fejlesztésre van szükség. Napjainkban nem lehet megnyitni úgy egy hírportált vagy magát a közösségi médiát, hogy ne jönne velünk szemben egy cikk a megújuló energia fontosságáról vagy éppen a fosszilis energiahordozók hátrányairól, árairól és negatív hatásairól.

Már nemcsak a felhasználás, hanem az előállítás is zöld lehet

A mindennapi közlekedésre a legtöbben valamilyen üzemanyaggal működő járművet használnak. Itt leginkább a hagyományos, benzines autókra gondolunk elsősorban, amelyek nagymértékben felelnek a károsanyag-kibocsátásért. Az elmúlt években viszont megjelentek a zöld képviselők, ezzel minimálisra csökkentették a környezetszennyezést: ezek a méltán híres elektromos autók, amelyek töltése például egy otthoni fali töltővel könnyen megoldható.

Elektromos járművel már szinte mindenki találkozott, szinte hangtalanok, némelyik futurisztikus külsővel rendelkezik, hogy ezzel is hangsúlyozva legyen: a jövő elérkezett. Itt nemcsak a kényelemre, a rengeteg okos funkcióra, szolgáltatásra gondolunk, hanem a környezetvédelmet is egy új szintre emelték. A használatuk környezetbarát, nincs szükségük fosszilis energiára, és végtermékként sem bocsátanak ki káros anyagot utazás során.

Egy nagy kihívás van még az elektromos autókkal kapcsolatban, hogy elmondhassuk, 100%-ban környezetbarátok, még pedig a felhasznált energia előállítási módja. Az éremnek két oldala van, nem elég csak a használatot nézni, hanem maga az előállítás is legalább ilyen fontos. Szerencsére napjainkban már több olyan lehetőség elérhető akár már magánembereknek is, amellyel teljesen környezetbaráttá tehetjük az e-autó használatát. Erre pedig a legjobb megoldás a napelemek kiépítése. Európa-szerte hatalmas figyelmet kap a megújuló energia szektora, mivel a természet adta lehetőségek kihasználásával az egyes országok, területek vagy családok teljesen önellátóan működhetnek például az áram tekintetében.

Egyre több ingatlan tetején találhatunk napelemeket

Ha körbenézünk a környező utcákban, szinte garantáltan találunk egy olyan épületet, amelyen van egy napenergiát hasznosító eszköz. A legtöbben ezt otthonuk áramigényének kielégítésére használják fel, ezzel is költséget spórolva a család számára, de azt már kevesebben tudják, hogy az elektromos autó töltésére is lehet használni a rendszert. Egy fali töltő segítségével gyerekjáték összekapcsolni a hálózatot az e-autóval, amely így 100%-ban környezetbarát energiával fog táplálkozni.

Mindig kérjünk tanácsot

Természetesen mind a napelem rendszer, mind a fali töltő kiépítése szakértelmet igényel, így minden esetben forduljunk szakértőhöz, aki megfelelően fel tudja mérni a lehetőségeket. A biztonság minden beruházás első és legfőbb szempontja, itt se próbáljuk ezt megspórolni és otthon “okosban” megoldani.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top