+ Színház

Szilágyi István színművész gyilkosa életfogytiglant kapott

Szilágyi István

A bírósági közlemény nem nevezte meg, de az áldozat Szilágyi István színművész, akit a fia ölt meg brutális kegyetlenséggel.

Helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését és jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2000 májusában kalapáccsal agyonverte édesapját. A bírósági közlemény nem nevezte meg, de az áldozat Szilágyi István színművész.

Az ítélőtábla honlapján olvasható közlemény szerint a rendszeresen italozó és pszichiátriai kezelés alatt álló vádlott korábban több alkalommal bántalmazta a vele egy házban élő édesapját, majd 2020. május 3-án egy kalapáccsal többször fejbe verte, megtaposta a férfit, aki a helyszínen meghalt.

A vádlottat különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes ember sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélték első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

A bíróság egyúttal elrendelte a vádlottal szemben korábban kiszabott, 2 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője is felmentésért fellebbezett.

Az ítélőtábla felülbírálatában nem találta alaposnak a vádlottnak azt a védekezését, hogy jogos védelmi helyzetben cselekedett, mert édesanyja egyértelműen arról számolt be: a fia nekiesett az édesapjának, brutálisan bántalmazta, többször fejére sújtott a kalapáccsal, és a mellkasára is többször ráugrott.

A vádlott ugyan pszichiátriai kezelés alatt állt, de az igazságügyi elmeorvos szakértői vélemény szerint személyiségzavara a beszámítási képességét nem befolyásolta – írták.

Tudatták: az elsőfokú bíróság feltárta a büntetés kiszabása során irányadó tényezőket és azok helyes mérlegelésével törvényes büntetést szabott ki.

Jelentős súlyosító körülmény volt az ügyben – tették hozzá -, hogy “a vádlott élet elleni cselekménye többszörösen is súlyosabban minősült”, ráadásul tettét korábban szintén édesapja bántalmazásáért kirótt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Az MTI a bűncselekmény napján számolt be a gyilkosságról, másnap, 2020. május 4-én Ibolya Tibor fővárosi főügyész adott tájékoztatást arról, hogy indítványozzák annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint végzett országosan elismert színész édesapjával.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top