+ Színház

Ők kapták a Lábán Rudolf- és a Halász Péter-díjat

lábán rudolf

A MU Színház és a Trafó Kortárs Művészetek Háza által létrehozott Lábán Rudolf-díj a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak

Átadták a 2020-as és 2021-es év legjobbnak ítélt hazai kortárs előadásaiért járó független szakmai elismeréseket, a Lábán Rudolf- és a Halász Péter-díjat.

A Trafóban tartott péntek esti díjátadón Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre a game changer 1. című előadásért, Jenna Jalonen pedig Ring című kortárs táncáért vehette át a Lábán Rudolf-díjat a kuratórium döntése alapján – közölte a Trafó szombaton.

Megosztott különdíjban részesült Gryllus Ábris, Philipp György és Porteleki Áron kiemelkedő zenei-zeneszerzői munkájáért.

A MU Színház és a Trafó Kortárs Művészetek Háza által létrehozott Lábán Rudolf-díj a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak, alkotóinak elismerését és népszerűsítését célozza. Kuratóriumának jelenlegi tagjai: Artner Szilvia Sisso újságíró, Fuchs Lívia tánctörténész-tánckritikus, Králl Csaba tánckritikus-szerkesztő, Komjáthy Zsuzsa tánckritikus, Rényi András esztéta, Százados László művészettörténész és Török Ákos tánc- és színikritikus.

A legizgalmasabb, leginnovatívabb, legprogresszívebb független színházi produkciót jutalmazó Halász Péter-díjat Adorjáni Panna-Láng Dániel: Közelebb; Göndör László/Katona Éva: Nagymamával álmodtam; a Grotesque Gymnastics: A kudarc anatómiája; valamint Molnár Csaba-Vadas Zsófia Tamara-Vass Imre: Game changer című előadása kapta.

A Trafó a Színház folyóirattal közösen alapította a Halász Péter-díjat, amelynek kuratóriumát Darida Veronika esztéta, Herczog Noémi kritikus és szerkesztő, Kricsfalusi Beatrix irodalom- és színháztörténész, Imre Zoltán színháztörténész és Varga Anikó kritikus alkotja.

A rendezvényen Kelemen Kristóf rendező, író, színházcsináló, illetve Gerhes Gábor Munkácsy Mihály-díjas képzőművész adta át a díjakat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top