+ Zene

Dolly Parton 100 milliót kapott Jeff Bezostól, most töri a fejét, mi legyen vele

Dolly Parton

Dolly Parton countryénekes: “Hú! Száz millió dollárt mondott? Azon leszek, hogy jó dolgokat tegyek ezzel a pénzzel…”

Százmillió dolláros (39 milliárd forintos) díjat kapott Dolly Parton countryénekes és filantróp Jeff Bezostól, az Amazon alapítójától – számolt be róla a BBC News.

Bezos partnerével, Lauren Sanchezzel együtt jelentette be, hogy a Courage & Civility elnevezésű díjat, amellyel olyan vezető személyiségeket ismernek el, akik “bátor és humánus megoldásokat” szorgalmaznak, Parton kapja, akinek munkássága minden aspektusát áthatja a szeretet és együttérzés.

“Alig várjuk, hogy láthassuk, mit fog tenni ezzel a százmillió dolláros díjjal”

– fűzte hozzá Sanchez.

“Hú! Száz millió dollárt mondott?”

– kérdezett vissza a díjátadón készült videó tanúsága szerint Dolly Parton. Kiemelte: úgy véli, hogy akik abban a helyzetben vannak, hogy segíteni tudnak, a szívüket követve kell adakozniuk.

“Azon leszek, hogy jó dolgokat tegyek ezzel a pénzzel”

– ígérte.

A 2021-ben alapított díjat először Van Jones aktivista, a CNN politikai kommentátora, valamint José Andrés spanyol séf, a világ katasztrófa sújtotta övezeteiben ételt biztosító World Central Kitchen elnevezésű civil szervezet alapítója kapta.

Az énekes, dalszerző, üzletember, filantróp Parton, akit november elején iktattak be a Rock & Roll Hírességek csarnokába, számos jótékonysági szervezetet támogat, és alapítványa, a Dollywood Foundation világszerte könyveket ajándékozott gyerekeknek.

A koronavírus-járvány alatt személyesen is kampányolt a Covid-19 elleni védőoltások mellett, és egymillió dollárral támogatta a Moderna koronavírus-kutatását a nashville-i Vanderbilt Egyetem orvosi központjában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top