+ Képzőművészet

Novák Katalin szeretne együtt dolgozni a francia elnökkel

Novák Katalin

Novák Katalin szombaton az Emigrációs Történeti Múzeumban megtekintette a Párizsban és sehol máshol című kiállítást.

Novák Katain köztársasági elnök (j) és Pierre Vasarely tiszteletbeli konzul, a Vasarely Alapítvány elnöke, a művész unokája Victor Vasarely Arny című alkotása előtt a Párizsban és sehol máshol (Paris et Nulle part Ailleurs) című kiállításon a párizsi Francia Bevándorlástörténeti Múzeumban (Musée national de l'histoire de l'immigrationban) 2022. november 12-én. MTI/Bruzák Noémi

A Békefórumon megjelent elnökök társaságában vett részt Novák Katalin köztársasági elnök Emmanuel Macron, francia köztársasági elnök pénteki gálavacsoráján a párizsi Elysée Palotában – olvasható a magyar köztársasági elnök szombati Facebook-posztjában.

Novák Katalin a posztban azt írta: bízik abban, hogy a francia köztársasági elnökkel közösen fognak dolgozni a béke útjában álló akadályok lebontásán.

A párizsi Békefórumra érkezett Novák Katalin szombaton az Emigrációs Történeti Múzeumban (Musée national de l’histoire de l’immigration) megtekintette a Párizsban és sehol máshol című kiállítást.

A tárlat 24 olyan emigráns művész munkáit mutatja be, akik kiemelkedő nemzetközi karriert futottak be a francia fővárosban.

Köztük több magyar származású képzőművész: Victor Vasarely, Reigl Judit, és Molnár Vera munkái is szerepelnek a kiállításon, amelyen a magyar köztársasági elnököt a kiállítás kurátora és a múzeum igazgatója mellett, Pierre Vasarely, Victor Vasarely unokája vezette körbe.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top