+ PR-cikk

Néhány szó a cateringről, ami nélkül nincs színvonalas rendezvény

catering

Első fontos szabály a catering során, hogy mindig minden legyen előkészítve! Ezzel időt lehet nyerni, és profizmusra vall.

Keresés a weben

A rendezvényszervezés során sokan elfeledkeznek arról, hogy a jó vendéglátás mennyire fontos. Pedig akár az ételek minősége, akár azok felszolgálása nagyban befolyásolja azt, miképp vélekednek majd a résztvevők az eseményről. Összefoglaltuk, mire érdemes figyelni ennek kapcsán.

A catering fontossága

Hogy mennyire fontos az ételek minőségi elkészítése és szervírozása egy rendezvényen, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy ennek külön tananyagot szentelnek a rendezvényszervezés tanítása során. A MOE Rendezvényakadémia által indított rendezvényszervezés tanfolyam egyik modulja éppen a rendezvényi étkeztetés témáját járja körbe.

Itt megtudhatod, hogyan dolgoznak a profik, és számos gyakorlati tanáccsal is ellátják a hallgatókat. A színvonalas képzés egyébként is kiterjed mindenre, amit a rendezvényszervezőknek tudnia kell, például az ültetési szabályokat is meg lehet itt tanulni.

Nemcsak az a fontos, hogy a legjobb szolgáltatót válassza ki valaki a rendezvényre, a legismertebb séfet bízza meg az étkeztetés feladataival, hanem az is, hogy az elkészült ételek tálalása, szervírozása közben se adódjanak problémák.

Az előkészületekkel időt lehet nyerni

Első fontos szabály a catering során, hogy mindig minden legyen előkészítve! Ezzel időt lehet nyerni, és profizmusra vall, ha a vendégeknek nem kell várakozniuk. A konyhában előre készítsük el a salátákat, szeleteljük fel a zöldségeket, húsokat! A gyümölcsök megbarnulhatnak, ezért ezeket csak a felszolgálás előtt daraboljuk!

Az előkészületek során is tartsuk be a higiéniai előírásokat! Nagyon jó ötlet például, ha különböző színű vágódeszkákat alkalmazunk. A piroson daraboljuk a húsokat, a kéken a halakat, a zöld lehet a zöldségeké és a gyümölcsöké, a fehér deszkán érdemes a sütőipari termékeket szeletelni. Az előkészített ételeket tegyük a hűtőbe felhasználásukig, ügyelve a higiéniára itt is!

A berendezés előkészítése

Míg a szakácsok, kukták a konyhában tüsténkednek, a csapat másik fele a rendezvény helyszínének berendezésével foglalatoskodhat. Rendezzék be a munkatársak a termet a megbeszélteknek megfelelően: készítsék elő az asztalokat, székeket, ügyeljenek a díszítésre!

A terítés mikéntje is fontos, és természetesen függ attól, hogy mi van a menün. A rendezvényszervezőnek is tisztában kell lennie a szabályokkal itt is, hogy a megfelelő útmutatást tudja kiadni csapatának. Ahol lehet, alkalmazhatóak kisebb trükkök is. Érdemes tudni, hogy a piros és a narancssárga növeli az étvágyat, így a dekorációban – például szalvétaként, terítőként használhatóak ezek a színek.

További praktikus tanácsok

Ahhoz, hogy a vendégek jó szájízzel távozzanak az eseményről, nemcsak finom ételek és italok kellenek, hanem az udvarias kiszolgálás is. A visszajelzéseket pozitívan kell fogadni, akár jók, akár rosszak. Mindenből lehet tanulni, így a profik jól tudják, hogy a kritikát mindig meg kell hallgatni. A következő rendezvények sikeréhez ez is nagyban hozzájárul.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top