+ Életmód

Budapest születésnapján több minifesztivál is lesz

budapest

Budapest múltját fotókon és beszélgetéseken keresztül idézi fel a Fortepan csapata a Tabán moziban, ahol…

Keresés a weben

Minifesztivállal készül Budapest születésnapjára öt fővárosi mozi, ahol stand-up est, impró színház, filmpremier és koncertek is várják az érdeklődőket november 18-án, pénteken.

A Corvin moziban Litkai Gergely, Csenki Attila, Ács Fruzsina és Szupkay Viktor humoristák legviccesebb történeteiket osztják meg Budapestről, koncertet ad a Mayberian Oldschool és a Budabeats, a Budapest Retró-vetítések pedig visszarepítik a nézőket a főváros korábbi évtizedeibe.

A Toldiban premier előtt lesz látható a Larry című filmdráma Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmje, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. Majd a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntője várja az érdeklődőket.

A Puskinban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit – és közhelyeit.
A mozi fénykoráról szóló várostörténeti séta indul a Művész mozi bejáratától. Az épületben a BP Underground-filmek segítségével a fővárosi elektronikus zenei és hardcore/punk-szcénát ismerhetik meg az érdeklődők.

Budapest múltját fotókon és beszélgetéseken keresztül idézi fel a Fortepan csapata a Tabán moziban.
A főváros születésnapját ünneplő programsorozat az Egy híján 150! című kétnapos rendezvénnyel kezdődik Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 149. évfordulóján, november 17-én. Ugyanaznap a Zene éjszakája című programban a főváros legkedveltebb kocsmáiban, kávézóiban lépnek fel a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi.

Plakátkiállítás lesz a Városháza parkban, könyvtári nap a Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában, ahol vezetett séta és várostörténeti érdekességek is várják az érdeklődőket, de izgalmas programokkal készülnek a könyvtár tagintézményei is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top