+ Képzőművészet

Banksy a szétlőtt ukrán ház falára rajzolt egy tornászlányt

banksy

Banksy, a neves graffiti-művész az oroszok által lebombázott épületre festette fel a legújabb művét, egy tornászlányt.

Banksy, a neves graffiti-művész egy oroszok által lebombázott épületre festette fel a legújabb művét.

Banksy az Instagramon tett közzé egy képet a legújabb műalkotásáról, amely egy tornászt ábrázol, aki kézállásban áll a törmelékek között, Borogyanka városában.

A graffitiművész három képet tett közzé az orosz bombázások után hátrahagyott romok között a tornászt ábrázoló falfestményről, a képaláírás pedig csupán annyi, hogy „Borogyanka, Ukrajna”.

A február 24-i inváziót követően Borsogyanka volt az orosz bombázások által egyik legsúlyosabban érintett hely Ukrajnában. A háború kezdeti szakaszában az orosz katonák hetekig megszállták a várost – amely Ukrajna fővárosától, Kijevtől mintegy 48 kilométerre északnyugatra fekszik -, mielőtt Ukrajna végül áprilisban felszabadította.

Egy másik, hivatalosan nem bejelentett falfestmény egy Vlagyimir Putyinra hasonlító férfit ábrázol, akit egy gyerek győz le dzsúdóban.

Banksy a világ egyik leghíresebb művésze, akinek eddig sikerült névtelennek maradnia. Az 1990-es évek elején Bristol környékén készített stencilezett mintáival vált híressé. Az évek során a világ számos városában felbukkantak művei.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top