+ Képzőművészet

Az első NFT csoportos kiállítás Magyarországon

nft

AZ NFT (non fungible token) technológia új távlatokat nyitott a digitális művészek számára. Először vált lehetővé…

November 18-án pénteken a Nagyházi Contemporary Galériában (NACO) 19 órakor nyitjuk meg Magyarország első NFT csoportos kiállítását. A fizikai és a virtuális tér átjárhatóságát teszteljük majd, a többi meglepetés 🙂

Pár gondolat az NFT-k kapcsán:

AZ NFT (non fungible token) technológia új távlatokat nyitott a digitális művészek számára. Először vált lehetővé, hogy eredeti digitális állományról beszéljünk. A végtelen sokszorosíthatóság ellenére, már létezhet egy eredeti, ami így gyűjthető, megvásárolható és eladható.

Ez az apró technológiai újdonság óriási robbanással rázta meg 2021-ben a hagyományos szabályokhoz szokott, változásokra amúgy lassan reagáló kortárs művészeti piacot.

Az életünk minden területét megváltoztatta a digitális forradalom, Amazon, Uber, Airbnb és még sorolhatnánk hány online vállalkozás állította új kihívások elé a hagyományos piac szereplőit, ez a most eljött az ideje, hogy a művészeti szcénában is diszruptív módon kényszerítse ki az új folyamatokat.

Egy új generáció, akik nem jutottak a rendszerváltásnál vagy az internet elindulásakor lehetőségekhez, most egy új világot építenek maguknak. Egy decentralizált világot, ahol nincsenek gate-keeperek és országhatárok. Ez a kripto alaptézise és a most a hullámok elérték a képzőművészet hajóját.

NACO: Budapest V. Falk Miksa utca 13.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top