+ Képzőművészet

Mesterlövészek tüzeltek a gázpalackokra egy maglódi festőművész kiégett otthonában

babos lászló

Babos László festőművész ipari gázpalackjait pedig a rendőrség mesterlövészeinek kellett hatástalanítani…

Keresés a weben

Egy szikra miatt csaptak fel a lángok a maglódi festőművész garázsában, ami autószereleés közben keletkezett. A művész szobrai és festményei is odavesztek – írja. a 24.hu.

Babos László festőművész péntek délután egy autójából kipattanó szikra miatt veszítette el az otthonát: a motortérben felcsapó tűzre a férfi szőnyeget borított, ez azonban nem állította meg azok terjedését, így mire a tűzoltók a házhoz értek, már a tetőszerkezet is lángolt. A tűzben a művész számos festménye és szobra is megsemmisült.

A témában az RTL Híradója készített riportot, amiből az is kiderült, hogy a száz méter sugarú körben lezárt környéken negyven embernek kellett rövid időre elhagynia az otthonát, Babos ipari gázpalackjait pedig a rendőrség mesterlövészeinek kellett hatástalanítani.

A a Hungaroring bejáratánál álló, Forma-1 versenyautót, illetve a legendás magyar autóversenyző és mérnököt, Szisz Ferencet mintázó szobrot is jegyző művész hosszú évtizedek alatt készített életművének otthonában tárolt darabjaiból csak néhány rajz és grafika darabjai maradtak meg, sőt, szerszámai is megsemmisültek, így dolgozni sem tud, mivel nincs több százezer forintja azok újbóli megvásárlására.

Babos László fia falumúzeumot szeretett volna létrehozni a hagyatékból.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top