+ Színház

Gubík Ági csecsemőgyilkossági ügyben nyomoz

Gubík Ági

A csodálatos Gubík Ági partnerei a Jászai Mari-díjas Pásztor Edina és a címszerepet alakító Fodor Boglárka lesznek.

November 11-én új helyszínen, a Kettőspont Színház és Spirituális Ügynökségben láthatja a közönség az Ágnes, báránykám című előadást. A csodálatos Gubík Ági partnerei a Jászai Mari-díjas Pásztor Edina és a címszerepet alakító Fodor Boglárka lesznek. Bodor Géza rendezésében egy intim hangulatú, bizsergető történetet tekinthetünk meg. John Pielmeier világhírű drámája izgalmas krimi, amely három rejtélyes női sorson keresztül a jelenkori csodákkal foglalkozik.

Egy szenvedélybeteg pszichiáter, egy mélyen hívő “szent” apácanövendék, egy terhelt múltú zárdafőnök és egy holtan talált csecsemő. – Ebből az alaphelyzetből indul John Pielmeier amerikai író, forgatókönyvíró világhírű drámája, az Ágnes, báránykám.

Dr. Martha Livingstone-t, a törvényszéki pszichiátert egy zárdába rendelik ki. Feladata, hogy felmérje egy apácanövendék beszámíthatóságát, akit saját újszülöttjének meggyilkolásával vádolnak. Miriam Ruth anya, a zárda főnöknője eltökélten próbálja Ágnest távoltartani az orvostól, amivel tovább fokozza Livingstone gyanúit. Ki ölte meg a csecsemőt, és ki volt a csöppnyi áldozat apja? Livingstone kérdései arra kényszerítik mindhárom nőt, hogy felülvizsgálják a hit jelentését, a szeretet erejét, és megkérdőjelezzék saját értékrendjüket, viszonyulásukat az emberi bűnökhöz és az isteni akarat(?) megnyilvánulásaihoz.

A történet bűnügyi nyomozás keretében vizsgálja, hogy léteznek-e ma jelenkori csodák, hogy feloldhatatlan-e az ellentét a tudomány és a vallás között. A pszicho-thrillerekre jellemző feszültség és a szoros történetmesélés mellett a mű alaposan elgondolkodtat az anyaság mibenlétéről és a lehetőségében megtestesülő női lét lényegéről is.

A három színésznő erős színpadi jelenléte az első pillanattól az utolsóig a székünkhöz szögez. Szívbemarkolóan őszinte játékuk három eleven sorsot tár fel előttünk. Finom rezdüléseiken keresztül pedig megérthetjük a hit igazi lényegét és az emberi kapcsolatok árnyalatait.

Az előadás bemutatója 2022. november 11-én, péntek este 19 órakor lesz, ezután még négy időpontban lehet megtekinteni a produkciót a Kettőspont Színházban.

2022. november 12. 19h
december 2. 19h
december 16. 19h
december 17. 21h (!) kezdéssel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top