+ Zene

A Symphony felületén is elérhető a Budapest Fesztiválzenekar

symphony

A Symphony további három exkluzív, csak náluk látható programot mutat be a BFZ-től a 2022–23-as szezonban, december 30-án.

A Budapesti Fesztiválzenekar is elérhető lesz a Symphony nevű új, komolyzenei streamingfelületen.

A holland alapítású platform nemcsak a világ vezető klasszikus zenei együtteseinek koncertjeit kínálja előfizetői számára, de a Symphony Night Live formátumban kapcsolódó háttérműsort is. A magyarok közül egyedüliként szereplő BFZ mellett a platformon elérhetők még például a Londoni Szimfonikus Zenekar, a Clevelandi Zenekar és az amszterdami Concertgebouw együttesének tartalmai is. Az új streamingszolgáltató célja, hogy a kulisszák mögé is belesve közelebb hozza nézőit a komolyzene világához.

A nemzetközi komolyzenei online felületen az első BFZ-műsor premierje október 29-én lesz: a Müpában szeptember végén rögzített hangverseny mellett, amelyen Andriessen, Mozart és Beethoven művei hallhatók, Fischer Iván rengeteg kulisszatitkot oszt meg a nézőkkel, illetve nyilatkoznak a szólista Jussen testvérek és a BFZ muzsikusai is. A Symphony további három exkluzív, csak náluk látható programot mutat be a BFZ-től a 2022–23-as szezonban, december 30-án, illetve 2023 februárjában és áprilisában.

„A Budapesti Fesztiválzenekarnak komoly nemzetközi rajongótábora van, amit a nemrég elnyert Az év zenekara díj is mutat. Ugyanakkor bármilyen sokat is turnézunk, nem tudunk velük annyit találkozni, amennyit szeretnénk. Ezért örömmel és büszkeséggel csatlakoztunk a Symphony platformhoz, ahol bízunk benne, hogy a BFZ-hez méltó minőségben rajongóink mellett új közönséget is meg tudunk szólítani”

– nyilatkozta Erdődy Orsolya, a Fesztiválzenekar menedzser-igazgatója.

„A Symphonyval az a célunk, hogy gyönyörű zenéjükön és kulturális gazdagságukon keresztül összekössük a világ legjobb zenekarait. Fischer Iván együttese és az elmúlt 40 évük innovációi tökéletesen illeszkednek a víziónkba”

– mondta a Symphony alapítója, Rob Overman.

Az előfizetői rendszerben működő streamingoldalon az új koncertek mellett régi felvétekkel is bővülnek majd a BFZ-s tartalmak. A symphony.live címen elérhető platform kéthetes kipróbálási lehetőséget biztosít nézői számára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top