+ Zene

Deák Bill Gyula 75: A blues egy életforma

Deák Bill Gyula

Deák Bill Gyula egy élő legenda, sokszínű repertoárjából örökzöld dalait mára generációkon átívelve minden korosztály ismeri.

Deák Bill Gyula ünnepi koncertet jelentett be 75. születésnapja alkalmából, melyet 2023. november 18.-án tartanak.

„Mint tudjuk, a blues egy életforma, egy életérzés – magával ragad, és nem ereszt. Nagy izgalommal várom a koncertet és nagyon hálás vagyok a közönségnek, hogy ennyi évtizeden keresztül mellettem van. Hatalmas boldogság, gazdagság és elégedettség számomra, hogy egész életemben azzal tudok foglalkozni, amit a világon a legjobban szeretek, ez pedig nem más, mint a zene, a színpad és a közönség. Igyekszem minél jobban viszonozni ezt a szeretet és tiszteletet, amit kapok”

– mondta Deák Bill.

Bill kapitány egy élő legenda, sokszínű repertoárjából örökzöld dalait mára generációkon átívelve minden korosztály ismeri. A 75. születésnapja alkalmából megrendezésre kerülő életmű koncerten felcsendülnek a legemblematikusabb szerzemények, így természetesen nem hiányozhat a Rossz vér, Kőbánya blues, Felszarvazottak balladája stb… és életre kel Torda alakja is az István, a királyból.

A „fekete hangú magyar blueskirály” 1960-as években kezdte zenei pályafutását, amint bejött a beatzene Magyarországra és egyből beleszeretett, azóta többszörös arany-, platina és gyémántlemezes énekesként ismerik és elismerik itthon és világszerte egyaránt.

Idén márciusban megkapta a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetés, amit nemcsak megbecsült zenei munkásságáért, hanem az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló példamutatásáért kapott. Számos kitüntetései és díjai mellett mégis a legnagyobb elismerés számára az, hogy elmennek az emberek a koncertjeire.

„A lényeg, hogy közel kerüljünk egymáshoz, muzsikáljunk egy jót, töltsük fel magunkat. Tervben van egy új zenei anyag is, amiből majd szeretnék egy kis ízelítőt adni, remélem addigra sikerül összehozni”

– mondta Deák Bill Gyula.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top